Державний формуляр лікарських засобів: МОЗ затверджено 14-й випуск

Міністерство охорони здоров’я України наказом від 13.06.2022 р. № 1011 затвердило 14-й випуск Державного формуляра лікарських засобів та забезпечення його доступності (далі — Державний формуляр).

Як і попередні випуски Державного формуляра, поточний також спрямований на подальший розвиток в Україні формулярної системи лікарських засобів. Перегляд та оновлення Державного формуляра здійснюється відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо створення національного формуляра.

Розробка 14-го випуску Державного формуляра здійснювалася за 21 основним розділом та 11 додатками.

У вступній частині формуляру наголошується, що наведення даних про рівень доказовості ефективності ліків, а також їх перспективне опрацювання, є пріоритетним, проте непростим питанням, механізм реалізації якого активно розробляється та буде постійно удосконалюватися при подальшому перегляді Державного формуляра.

У поточному випуску оновлено всі розділи, вилучено лікарські засоби, що не зареєстровані в Україні станом на 01.09.2021 р.

Також варто зауважити, що наказ МОЗ України від 22.04.2021 р. № 792, яким затверджено 13-й випуск Державного формуляра, втратив чинність.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті