Розпочався конкурсний відбір членів експертного комітету з оцінки медичних технологій ДЕЦ

04 Липня 2022 10:28 Поділитися

ДП «Державний експертний центр МОЗ України» (далі — ДЕЦ) проводить конкурсний відбір членів Експертного комітету з оцінки медичних технологій ДЕЦ (далі — Комітет).

«Робота експертного комітету з оцінки медичних технологій має на меті опрацювання висновків щодо рекомендацій включення чи виключення лікарського засобу до (з) Національного переліку основних лікарських засобів та/або до (з) Номенклатури лікарських засобів, що закуповуються за кошти державного бюджету, для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я, та надання до них своїх незалежних пропозицій та рекомендацій», — інформують у МОЗ України.

Комітет розглядає проєкти висновків уповноваженого органу з державної оцінки медичних технологій — ДЕЦ щодо рекомендацій включення (виключення) лікарського засобу до (з) Національного переліку основних лікарських засобів та/або до (з) Номенклатури лікарських засобів, що закуповуються за кошти державного бюджету. За результатами розгляду Комітет готує пропозиції та рекомендації й надає їх до уповноваженого органу для опрацювання при формуванні фінальної редакції висновків з державної оцінки медичних технологій.

Претенденти на участь у відборі до Комітету повинні мати:

  • вищу медичну та/або фармацевтичну, та/або економічну, та/або математичну освіту;
  • досвід практичної роботи за фахом та досвід проведення оцінки порівняльної ефективності (результативності) та безпеки лікарських засобів, якщо кандидат має вищу медичну освіту;
  • досвід проведення оцінки порівняльної ефективності (результативності) та безпеки лікарських засобів, якщо кандидат має вищу фармацевтичну освіту;
  • досвід проведення оцінки економічної доцільності лікарських засобів, якщо кандидат має вищу економічну та математичну освіту. Також вони можуть мати додаткову вищу освіту у сфері управління закладами охорони здоров’я.

Кандидати не повинні:

  • перебувати на державній службі;
  • мати реального або потенційного конфлікту інтересів, передбаченого Законом України «Про запобігання корупції»;
  • перебувати у трудових або будь-яких інших договірних відносинах з виробниками лікарських засобів та власниками реєстраційних посвідчень на лікарські засоби або пов’язаними з ними особами.

Членом Комітету не може бути особа, яка протягом останніх 2 років надає чи надавала консультаційні послуги ДЕЦ та/або перебуває чи перебувала протягом останніх 2 років на посаді, на якій вона представляла інтереси заявників з питань щодо включення (виключення) лікарських засобів до (з) Національного переліку основних лікарських засобів та до (з) Номенклатури лікарських засобів, що закуповуються за кошти державного бюджету.

Членами Комітету можуть бути як громадяни України, так і іноземці, крім громадян російської федерації та республіки білорусь.

Для участі в конкурсі потрібно подати такі документи:

  • супровідний лист щодо відповідності встановленим вимогам до кандидатів у члени Комітету в довільній формі;
  • заяву про наявність/відсутність реального та/або потенційного конфлікту інтересів у кандидата у члени Комітету з оцінки медичних технологій ДЕЦ за формою, що додається;
  • копію документа, який посвідчує особу;
  • інформацію та документи, що підтверджують наявність відповідної освіти, досвіду роботи та виконуваних функцій, у тому числі щодо здійснення оцінки порівняльної ефективності (результативності), безпеки та економічної доцільності лікарських засобів;
  • згоду на обробку персональних даних.

Документи слід надсилати до 17:30 12 липня 2022 р. за адресою: м. Київ, вул. Смоленська, 10, з поміткою «Для участі в конкурсному відборі членів Експертного комітету з оцінки медичних технологій» та на електронну пошту: [email protected].

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*