У Польщі проведуть некомерційне дослідження імунотерапії при саркомі Юїнга

17 Серпня 2022 3:23 Поділитися

Польський інститут матері та дитини (Instytut Matki i Dziecka) спільно з Агентством медичних досліджень (Agencją Badań Medycznych — АВМ) реалізують проєкт, у рамках якого планується проведення некомерційного клінічного дослідження. Назване поетичним словом «метелик» (BUTTERFLY), воно присвячене вивченню першої імунотерапії при пухлинах кісток у Польщі — першого анти-GD2 препарату при саркомі Юїнга.

Проєкт триватиме з серпня 2022 до кінця липня 2028 р. А його вартість, що становить 14 млн злотих (3 млн дол. США), буде повністю покрита за рахунок АВМ. Передбачено також створення біобанку матеріалів пацієнтів із цим рідкісним діагнозом, що стимулюватиме подальший розвиток персоналізованої терапії.

Стратегічною метою дослідження BUTTERFLY є перевірка безпеки та початкової ефективності передової терапії (персоналізованої хімієімунотерапії) при саркомі Юїнга, клітини якої експресують GD2 гангліозид. У разі отримання позитивних результатів можливе подальше впровадження вищевказаної діагностики та терапії.

Дослідження є частиною стратегії покращення якості та ефективності допомоги в Польщі пацієнтам із саркомою Юїнга, резистентною до стандартної терапії. Проєкт має на меті охопити всю популяцію дітей, підлітків та дорослих віком від 2 до 21 року з прогресуванням або рецидивом саркоми Юїнга.

За матеріалами imid.med.pl

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*