ДБР провело обшуки підприємств без будь-яких процесуальних документів — заява корпорації «Артеріум»

01 Грудня 2022 11:16 Поділитися

Корпорація «Артеріум» обурена фактом проникнення у четвер, 24 листопада, співробітників Державного бюро розслідувань (ДБР) на територію офісу АТ «Київмедпрепарат» і фармацевтичної компанії «Артеріум». За інформацією компанії, ДБР провело обшуки підприємств без будь-яких процесуальних документів. Причиною обшуків, яку озвучили працівники бюро, є начебто причетність компанії до колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

«Такі приводи й обвинувачення є неприпустимими, безпідставними та такими, що наносять суттєву шкоду іміджу та діловій репутації компанії — одного з лідерів фармацевтичного ринку України. Сумніви викликає також і законність дій ДБР щодо розслідування злочинів, що передбачають відповідальність за вказаною статтею Кримінального кодексу України, оскільки Закон України «Про Державне бюро розслідувань» відносить до компетенцій та повноважень ДБР розслідування корупційних злочинів органів державної влади», — прокоментували інцидент у компанії.

Компанія «Артеріум» переконана в безпідставності звинувачень та доведе свою непричетність.

З перших днів повномасштабної російсько-української війни «Артеріум» допомагає військовим частинам і шпиталям, лікарням, надаючи фінансову допомогу та лікарські засоби ТМ «Артеріум» для лікування та порятунку життя військових та цивільних громадян України, що постраждали внаслідок бойових дій, спричинених російською агресією. Необхідні медикаменти отримали вже близько 180 закладів України, а загальна сума благодійної допомоги лише ліками становить більше 44 млн грн, і ця цифра збільшується щодня.

«Війна забрала життя вже чотирьох наших колег. 68 співробітників підприємств, що об’єднані ТМ «Артеріум», захищають нашу країну в лавах Збройних Сил України. Компанія поважає та підтримує їх рішення, зберігає їх робочі місця, сплачує їм заробітну плату, а також надає допомогу у військових потребах», — повідомили в компанії.

З 24 лютого «Артеріум» припинила відвантаження своєї продукції до росії й білорусі та закрила у цих країнах свої представництва. Корпорація продовжує працювати, забезпечуючи Україну лікарськими засобами та надаючи необхідну допомогу. В «Артеріум» наголосили, що підтримка компанії триватиме стільки, скільки буде потрібно для припинення військової агресії російської федерації та перемоги України.

Слава Україні!

За матеріалами www.arterium.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті