ДП «Медичні закупівлі України» відправило в Херсон 20 ВАК-апаратів для допомоги пораненим

02 Грудня 2022 2:09 Поділитися

ДП «Медичні закупівлі України» (ДП «МЗУ») відправило 20 ВАК-апаратів та витратних наборів до них для терапії тяжко поранених у Херсонську обласну клінічну лікарню.

Це обладнання закуплено ДП «МЗУ» в межах ініціативи Президента України United24. ВАК-апарати використовуються при ранах методом негативного тиску (Negative Pressure Wound Therapy — NPWP). Слабкий від’ємний тиск, що лежить в основі методу ВАК-терапії, поліпшує та пришвидшує загоєння гострих та хронічних ран.

Найближчим часом також плануються поставки продукції, що була централізовано закуплена ДП «МЗУ» у 2021 та 2022 р. Мова про лікарські засоби та медичні вироби для пацієнтів із серцево-судинними, орфанними захворюваннями, онкопатологією, гемофілією, антиретровірусні препарати тощо.

«Медичні товари, які ми купили для херсонських лікарень, зберігалися на наших складах увесь цей час та чекали деокупації міста. Ми дуже щасливі та вдячні нашим захисникам і захисницям, що це нарешті сталося. Зараз ми активно працюємо, щоб налагодити безпечні маршрути поставок, аби херсонці мали доступ до необхідних ліків та медичного обладнання. ВАК-апарати, відправлені ДП «МЗУ», дуже потрібні для допомоги пораненим, адже ворог продовжує регулярно обстрілювати Херсон», — пояснив Едем Адаманов, виконувач обов’язків гендиректора ДП «МЗУ».

За матеріалами ДП «Медичні закупівлі України»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті