Роботу Комісії МОЗ України з припинення дії реєстраційного посвідчення зупинено — НАЗК

01 Лютого 2023 1:00 Поділитися

Після повномасштабного вторгнення росії Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело аналіз корупційних ризиків у сферах, тісно пов’язаних з воєнними діями: обмеження імпорту деяких ліків, отримання гуманітарної допомоги, забезпечення житлом військовослужбовців та перетин державного кордону. Крім того, НАЗК уважно слідкує за реформами містобудування та сертифікації моряків.

«За минулий рік ми провели глибоку аналітичну роботу з визначення корупційних ризиків у найбільш чутливих питаннях: перетин кордону військовозобов’язаними, обмеження імпорту лікарських засобів, реформа містобудування. Наша головна ціль — не просто завершити аналіз добрим звітом, а за допомогою продуманої послідовності конкретних наступних дій і практичних інструментів вплинути на якість державної політики в різних сферах задля доброчесності і мінімізації можливостей корупції», — наголосив заступник голови НАЗК Андрій Вишневський.

У листопаді минулого року НАЗК спільно з благодійним фондом «Пацієнти України» презентувало результати аналітичного дослідження «Корупційні ризики під час обмеження обігу лікарських засобів в умовах воєнного стану». За результатами дослідження агентство пропонувало розробити та внести зміни до закону України «Про лікарські засоби» з метою конкретизації підстав для скасування державної реєстрації препаратів у зв’язку з їх виробництвом на території рф та республіки білорусь.

«Завдяки цьому дослідженню НАЗК вдалося зупинити діяльність Комісії Міністерства охорони здоров’я України з припинення дії реєстраційного посвідчення щодо обмеження ввезення ліків західних виробників», — повідомили в пресслужбі агентства.

Наразі, за інформацією відомства, МОЗ України має внести зміни до Порядку припинення дії реєстраційного посвідчення на лікарський засіб з урахуванням рекомендацій НАЗК для усунення корупційних ризиків. «Позиція НАЗК у цьому питанні суголосна з позицією Антимонопольного комітету, бізнес-омбудсмена та Європейської Бізнес Асоціації», — зазначили в агентстві.

За матеріалами nazk.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті