Зміст номера #696

Стан здоров’я дітей в Україні і перспективи його покращення

1 червня в Міжнародний день захисту дітей, МОЗ України ініціювало проведення круглого столу, та засідання Громадської ради на тему «Стан та перспективи покращення здоров’я дітей з використанням природних ресурсів».

Проект наказу МОЗ України «Про затвердження Порядку проведення експертизи реєстраційних матеріалів на препарати обмеженого застосування (препарати-сироти)»

Пропонується затвердити Порядок проведення експертизи реєстраційних матеріалів на відповідніпрепарати, встановити вимоги щодо об’єму матеріалів на лікарські засоби, які подаються на державну реєстрацію

ПРИПИС № 6077-03/07.3/17-09 від 09.06.2009 р.

ТИМЧАСОВО ЗАБОРОНЯЮ реалізацію (торгівлю) та застосування лікарського засобу ТРИСОЛЬ, розчин для інфузій по 200 мл у пляшках, серії 240908 виробництва ЗАТ «Трудовий колектив Київського підприємства по виробництву бактерійних препаратів «Біофарма», Україна.

Зустріч Президента з Міністром охорони здоров’я

Головні теми, що обговорювались під час зустрічі — ситуація у світі та Україні щодо захворюваності на грип А (H1N1), незадовільне фінансування з початку року ряду ключових програм медичної галузі України, проблемні питання вакцинації.

Вітання Президента України з нагоди Дня медичного працівника

Віктор Ющенко підкреслив, що в Україні, як і в усьому світі, професія медика була і завжди буде однією з найбільш шанованих. Він також наголосив на необхідності невідкладного реформування медичної галузі