Міністерство фінансів України додатково виділить 877 млн. грн. на заробітні плати медичним працівникам

20 Жовтня 2016 1:26 Поділитися

Міністерство фінансів України додатково виділить 877 млн. грн. на заробітні плати медичним працівникамМіністерство фінансів України додатково виділить 877 млн. грн. на заробітні плати медичним працівникам. Про це повідомила на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Кошти буде виділено з резерву медичної субвенції та залишку нерозподілених видатків тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей на 2016 р.

«Після ухвалення цього розпорядження кошти будуть направлені до ОДА, районних та міських рад, а згодом – кожному працівнику. Намагаємося всіма можливими способами якнайшвидше завершити процес. Труднощі з оптимізацією закладів охорони здоров’я в регіонах не повинні бути причиною невиплати зарплати українським лікарям», – зазначила У. Супрун.

Зазначимо, що Міністерство фінансів України надало позитивну відповідь щодо виділення додаткових коштів на оплату праці медичних працівників лише на третє звернення з боку профільного міністерства.

Як ми вже повідомляли, у відповіді МОЗ України на звернення Професійної спілки працівників охорони здоров’я України йшлося про те, що міністерством розроблено та направлено на погодження до зацікавлених центральних органів виконавчої влади відповідні проекти урядових розпоряджень, однак Міністерство фінансів України не погоджувало такі проекти, зазначивши, що розподіл резерву та перерозподіл нерозподілених видатків медичної субвенції до проведення відповідними місцевими органами влади дієвих заходів щодо оптимізації та упорядкування мережі закладів охорони здоров’я є передчасним.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті