Розробка оновленого Національного переліку основних лікарських засобів триває

106826МОЗ України продовжує працювати над проектом оновленого Націо­нального переліку основних лікарських засобів (далі — Національний перелік).

Як ми вже повідомляли, 23 листопада на офіційному сайті профільного міні­стерства було опубліковано матеріал під назвою «Нова редакція Національного переліку основних лікарських засобів», яка в тому числі містила посилання на PDF-версію Національного переліку. У своєму повідомленні МОЗ України зазначало, що новий Націо­нальний перелік підготовлено експертним комітетом з відбору та використання основ­них лікарських засобів (далі — Експертний комітет), склад якого затверджено наказом МОЗ України від 08.07.2016 р. № 690, і що він базується на 19-му виданні Базового переліку основних лікарських засобів, рекомендованих ВООЗ. Поряд з цим у повідомленні не було визначено, яким саме нормативно-правовим актом затверджено новий Національний перелік — наказом МОЗ України чи постановою КМУ.

30 листопада міністерство поінформувало, що 23 листопада було опубліковано робочу версію Національного переліку з метою ознайомлення з ним громадськості. Він складається з основного переліку, до якого включено лікарські засоби для лікування пацієнтів пріоритетних патологічних станів; додаткового переліку, до якого включено препарати для пріо­ритетних патологічних станів, що потребують спеціалізованого діагностичного або моніторингового обладнання та/або спеціалізованої медичної допомоги, та/або підготовки фахівців. Проект Національного переліку містить зареєстровані та незареєстровані в Україні лікарські засоби за міжнародними непатентованими назвами. Препарати поділено за групами захворювань.

Підготовка Національного переліку здійснюється відповідно до вимог Положення про Національний перелік основних лікарських засобів, затвердженого наказом МОЗ від 11.02.2016 р. № 84, та Положення про здійснення відбору лікарських засобів для внесення до Національного переліку основних лікарських засобів, затвердженого наказом МОЗ від 07.10.2016 р. № 1050.

28 листопада конкурсна комісія з формування експертного комітету з відбору та використання основних лікарських засобів провела додатковий добір 3 членів Експертного комітету.

Сформований Експертний комітет продовжить роботу з розробки проекту оновленого Національного переліку.

Раніше наше видання вже аналізувало оприлюднений 23 листопада проект Національного переліку на предмет відповідності Примірному переліку основних лікарських засобів ВООЗ, а також з’ясувало, яку частку у загальному обсязі ринку становлять лікарські засоби, що вже увійшли до нього.

На сьогодні залишається чинним Націо­нальний перелік основних лікарських засобів, затверджений постановою КМУ від 25.03.2009 р. № 333.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті