У лікарнях будуть розміщувати інформацію про благодійні пожертви

З метою забезпечення прозорого та підзвітного надходження і використання закладами охорони здоров’я благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб затверджено наказ МОЗ України від 25 липня 2017 р. № 848 «Про здійснення заходів з контролю за надходженням і використанням благодійних пожертв у закладах охорони здоров’я».

Згідно з документом з 1 січня 2018 р. заклади охорони здоров’я мають розміщувати інформацію про надходження і використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб на потреби таких закладів охорони здоров’я.

Розміщення інформації про надходження і використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб здійснюватиметься щокварталу не пізніше десятого числа місяця, наступного за звітним кварталом, за уніфікованою формою.

Така інформація має бути розміщена на території закладу охорони здоров’я у загальнодоступному місці, а також на офіційному веб-сайті закладу охорони здоров’я та/або офіційних веб-сайтах обласних структурних підрозділів з питань охорони здоров’я.

Раніше ми вже повідомляли, що наказом МОЗ України від 26 квітня 2017 р. № 459 затверджено Порядок розміщення на інформаційних стендах у закладах охорони здоров’я інформації щодо наявності лікарських засобів, витратних матеріалів, медичних виробів та харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання, отриманих за кошти державного та місцевого бюджетів, благодійної діяльності і гуманітарної допомоги.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті