Епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ по Україні перевищено на 31,1%

21 Лютого 2018 2:41 Поділитися

За даними рутинного епіднагляду ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», показник захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) становить 746,6 на 100 тис. населення, що на 31,1% більше епідемічного порогу по Україні. Епідпоріг перевищено у 5 областях: Житомирській, Київській, Рівненській, Хмельницькій та Чернівецькій. Відмічені регіональне географічне поширення та висока інтенсивність активності грипу та ГРВІ.

За 7 тиж 2018 р. на грип та ГРВІ захворіли 289 602 особи, із них 68,4% — діти. У звітний тиждень летальних випадків внаслідок грипу та ГРВІ не зареєстровано.

За даними дозорного епіднагляду, виявлено збільшення кількості пацієнтів, клінічний стан яких підлягає визначенню випадку гострої респіраторної інфекції, та зменшення кількості пацієнтів, клінічний стан яких підлягає визначенню випадку тяжкої гострої респіраторної інфекції та грипоподібного захворювання.

Досліджено 201 зразок матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип та ГРВІ з недозорних джерел та в 82 випадках визначено РНК вірусів грипу з домінуванням типу В (80 випадків), а також у 2 випадках — грипу типу А. Досліджено 110 зразків матеріалів від пацієнтів з підозрою на грип та ГРВІ з дозорних джерел та в 20 випадках визначено РНК вірусу грипу типу B, в 1 випадку — грип типу А. Таким чином, у циркуляції продовжує домінувати вірус грипу типу В.

З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 181 416 осіб, що становить 0,5% загальної кількості населення країни. При цьому з 12,5 млн осіб груп медичного та епідемічного ризику вакциновано близько 165 тис.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті