Вересневе засідання Українського медичного клубу: «Вміємо працювати, вміємо відпочивати»!

15 Жовтня 2011 12:22 Поділитися
23 вересня відбулося чергове засідання Українського медичного клубу. Обговорюючи найактуальніші питання світу медицини, поза увагою не залишилися й святкові події, кількість яких цієї осені була більшою, ніж зазвичай.

Так, засідання розпочалося з промови президента Українського медичного клубу Івана Миколайовича Сороки, який привітав учасників з нагоди Дня фармацевтичного працівника, який медична спільнота відзначала в середині вересня, а також Дня санітарно-епідеміологічного працівника, святкування якого припало на другу неділю жовтня.

Слід додати, що в останні тижні вересня відбулися XII Національний конгрес кардіологів України, а також з’їзди акушерів-гінекологів та онкологів. Нинішній рік ознаменувався ще однією важливою подією — святкуванням 135-ї річниці з дня народження видатного вченого М.Д. Стражеска та 75-ї річниці з дня заснування ним Національного наукового центру «Інститут кардіології імені М.Д. Стражеска».

У зустрічі, яка відбулася у готелі «Premier-Palace», взяли участь 120 осіб, серед яких були народні депутати України та Київради, представники установ НАМН України, керівництво МОЗ і Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення та Державної служби соціально небезпечних інфекцій, представники ВООЗ, керівники професійних та громадських організацій, державних і приватних закладів охорони здоров’я, представники фармацевтичного сектору і профспілок, а також юридичних компаній.

У роботі Медичного клубу, зокрема, взяли участь народний депутат України В. Передерій, заступник міністра охорони здоров’я О. Толстанов, А. Шлапак, голова комісії Київради з питань охорони здоров’я, І. Поканевич, керівник бюро ВООЗ в Україні, О. Федько, голова Держслужби соціально небезпечних інфекцій, А. Захараш, заступник голови Дежлікінспекції, В. Мохорєв, начальник головного управління охорони здоров’я КМДА.

Вересневе засідання Українського медичного клубу: «Вміємо працювати, вміємо відпочивати»!

Під час засідання було зазначено, що головна мета створення клубу — забезпечення сприятливих умов для плідного спілкування та співпраці всіх представників медичної галузі України, а також інших осіб, діяльність яких тісно пов’язана з системою охорони здоров’я.

Відзначаючи той факт, що важливим є не тільки професійне життя кожної людини, але й особисті досягнення в інших сферах діяльності, клуб мав на меті надати можливість учасникам проявити особисті таланти та здобутки, надати простір для дискусій, навчання, сімейного відпочинку, спортивного та культурного дозвілля.

Засідання клубу традиційно розпочалося з вітального коктейлю, після чого учасники дискутували щодо заздалегідь визначених для обговорення тем.

Так, перша тема дискусії — «Сучасні тренди розвитку медицини та роль високих технологій у медичній сфері». Під час жвавого спілкування В.Г. Передерій поінформував про найбільш важливі напрямки розвитку медицини майбутнього, зупинившись на геномній медицині та біотехнологіях у сфері фармації. Були висвітлені також можливі шляхи впровадження сучасних технологій у практичне використання спеціалістами та їхній вплив на якість надання медичної допомоги населенню.

Наступною темою для обговорення була роль медичного співтовариства у реформі системи охорони здоров’я України. За круглим столом детально були розглянуті питання значення впливу співтовариств на прийняття законів у сфері охорони здоров’я українського населення, а також їх вплив і відповідність потребам не тільки пацієнтів, але й лікарів. Окремої уваги заслуговують взаємовідносини та відсутність взаєморозуміння між лікарями і пацієнтами, що склалися в суспільстві. Активну участь в обговоренні цих питань взяли В.Передерій, О.Толстанов, А. Шлапак, Ю. Поляченко, В. Мохорєв, В. Князевич.

Заключна тема дискусії мала таку назву: «Фармацевти — комерсанти за законом; лікарі — комерсанти поза законом». Особливої актуальності вона набула після прийняття у першому читанні законопроекту щодо заборони реклами лікарських засобів та обмеження реклами медичних виробів, харчових продуктів для дієтичного споживання, функціональних харчових продуктів та ін. Детально було розглянуто низку питань, пов’язаних з цією темою. А саме: на що будуть витрачатися рекламні бюджети фармацевтичних компаній у разі заборони реклами, чи не спричинить це нововведення негативного впливу на роботу медичних працівників та здоров’я пацієнтів. З цього приводу свої думки висловив і Т. Бондарєв.

Обговорення важливих питань медичної сфери пройшло за круглим столом у форматі невимушеної дружньої співбесіди, де кожний з учасників мав право висловити своє особисте ставлення до цієї теми та запропонувати власне бачення шляхів вирішення проблем.

Після засідання, як і обіцяли організатори, на всіх присутніх чекав приємний сюрприз — запальні танці під популярні хіти з Г. Чапкісом та проникливі співи Ф. Ритікова та В. Лазаровича. Після цього відбувся розіграш подарунків — клубних карт у фітнес-клуб «Фітнес-Блокбастер», сертифікати на проживання та користування послугами від готелю «Старий Відень» та підписка на періодичне видання «Glossary».

Дивовижну атмосферу створив український художник М. Деяк, який встиг під час дискусії намалювати ще один із своїх шедеврів.

Обговорюючи теми майбутнього засідання, всі учасники зупинились на важливій проблемі соціального захисту медичних працівників. Саме вона підлягатиме активному обговоренню на третій зустрічі учасників Українського медичного клубу.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»

Український медичний клуб — це професійне об’єднання лікарів і провізорів, керівників державних і приватних закладів охорони здоров’я, українських і міжнародних медичних та фармацевтичних компаній, фахових лікарських асоціацій, юридичних та страхових компаній, громадських організацій, профспілок, закладів освіти, всіх організацій, що працюють у галузі охорони здоров’я. Головною метою клубу є підняття престижу медичних працівників, підвищення поваги до лікарської професії у суспільстві, формування самоповаги у представників медичного цеху, обговорення важливих питань, що турбують лікарське співтовариство.

Засідання Українського медичного клубу проходять у вигляді неформальних, дружніх зустрічей з насиченою діловою та культурною програмою.

Для нашої країни це новий та ефективний формат для висловлення консолідованої думки медичної спільноти суспільству.

Український медичний клуб — це ідеальний професійний майданчик для відкритого діалогу між представниками влади та фахівцями. Кожен член клубу отримує унікальну можливість висловити свій погляд на проблеми галузі та зробити особистий внесок у розвиток медицини України. Запрошуємо небайдужих до участі в роботі клубу! Наш сайт www.ukrmedclub.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті