Відповідь Міністерства економічного розвитку та торгівлі України на запит

04 Листопада 2011 11:15 Поділитися

Міністерство економічного розвитку та торгівлі України
Відповідь на запит

Мінекономрозвитку розглянуло Ваш запит від 28.10.2011 р. №12/102235-11 щодо виконання Міністерством функцій Держкомітету України з питань регуляторної політики та підприємництва, що ліквідується, і повідомляє.

Указом Президента України від 09.12.2010 р. № 1085 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» утворено Мінекономрозвитку шляхом реорганізації Мінекономіки України та покладання на утворене Міністерство функцій у сфері реалізації державної регуляторної політики, державної політики з питань розвитку підприємництва.

Згідно з Указом Президента України від 31.05.2011 р. № 634 «Про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України» Мінекономрозвитку є правонаступником Держкомітету України з питань регуляторної політики та підприємництва в частині формування та реалізації державної регуляторної політики, державної політики з питань розвитку підприємництва, ліцензування та дозвільної системи у сфері господарської діяльності.

Відповідно до підпункту 9 пункту 4 Положення про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, затвердженого вищезазначеним Указом Президента України, на Міністерство покладено виконання завдань з формування та реалізації державної політики з ліцензування та дозвільної системи у сфері господарської діяльності, зокрема Міністерство:

  • здійснює нагляд за додержанням органами ліцензування законодавства у сфері ліцензування та надає роз’яснення щодо його застосування;
  • здійснює методичне керівництво, інформаційне забезпечення діяльності органів ліцензування;
  • формує склад експертно-апеляційної ради;
  • видає розпорядження про усунення порушень законодавства у сфері ліцензування;
  • здійснює у передбачених законом випадках ліцензування певних видів господарської діяльності;
  • координує діяльність органів виконавчої влади, які відповідно до законодавства уповноважені видавати документи дозвільного характеру та ліцензії, проводить методичне забезпечення діяльності таких органів з питань, що належать до його компетенції.
Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України —
керівник апарату
В.П. Павленко
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті