Новые назначения

?

Віталія Варченко призначено першим заступником Головного державного інспектора України з контролю якості лікарських засобів
(згідно з наказом МОЗ України № 24-0 від 27.01.2000 р., див. с. 49).

Віталій Варченко народився в с. Красногорівка Великобагачанського району Полтавської області 27 червня 1950 року.

Закінчив Харківський державний фармацевтичний інститут. З 1972 року працює в системі Міністерства охорони здоров’я заступником завідувача відділу Бориспільської центральної республіканської аптечної бази, заступником завідувача відділу Центрального аптечного складу Київського обласного аптечного управління.

З 1974 по 1991 рік працював у Головному аптечному управлінні Міністерства охорони здоров’я України товарознавцем, інспектором-провізором, старшим інспектором, головним інспектором. За час роботи зарекомендував себе здібним організатором, приділяв значну увагу розширенню аптечної мережі, в тому числі в м. Києві, забезпеченню аптечних установ і лікувальних закладів необхідним асортиментом лікарських засобів.

У 1991–1993 рр. організував Український державно-акціонерний консорціум «Укрфітотерапія» і був його генеральним директором. Основний напрямок діяльності консорціуму — розвиток виробництва лікарської рослинної сировини та забезпечення нею населення.

З 1993 року В. Варченко — начальник управління медичної промисловості Міністерства охорони здоров’я, а з 1995 року і до часу нового призначення — заступник голови Державного комітету України з медичної та мікробіологічної промисловості (з 1999 року — Комітет медичної та мікробіологічної промисловості України). Водночас, з 1996 року очолює Міждержавну комісію з питань сертифікації, стандартизації та контролю якості лікарських засобів, виробів медичного призначення та медичної техніки країн — учасниць СНД.

В. Варченко приділяє значну увагу створенню нормативної бази, організації лікарського забезпечення в Україні, розвитку виробництва та реалізації готових лікарських засобів. Брав активну участь у розробці закону України «Про лікарські засоби», створенні контрольно-дозвільних органів з цих питань на території України, адаптації вимог до виробництва та реалізації ліків у країнах СНД, сприяє розширенню взаємовигідних зв’язків у цій галузі.

Нагороджений орденом «Знак Почета» та значком «Отличнику здравоохранения».

Після свого нового призначення В. Варченко дав інтерв’ю кореспонденту «Щотижневика АПТЕКА», у якому розповів про своє бачення подальшого розвитку очолюваної ним служби. Інтерв’ю буде опубліковано в наступному номері «Щотижневика АПТЕКА».

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті