АМКУ накладено штраф на аптечне підприємство у Кіровограді

19 Грудня 2011 6:09 Поділитися

Прес-служба Антимонопольного комітету України (АМКУ) повідомляє, що в ході робочого візиту Юрія Кравченко, голови АМКУ на Кіровоградщину було прийнято рішення про притягнення до відповідальності аптечного підприємства за зловживання монопольним становищем. Розмір штрафу склав 200 тис. грн.

Аптечне підприємство, до складу якого входить 5 аптек та 4 аптечні пункти, застосовувало різні торговельні надбавки. Як показало розслідування, ціни на лікарські засоби, що реалізуються через аптечні пункти в Кіровоградському обласному онкологічному диспансері були вищі на 1,1-54,7 %, ніж ціни на аналогічні препарати у мережі міських аптек товариства. Зокрема, йдеться про засоби, що є найбільш вживаними в онкологічній практиці (Детралекс, L-лізина есцинат, Лораксон). Як наслідок, пацієнти онкодиспансеру купували ліки значно дорожче, ніж інші споживачі в мережі міських аптек товариства, що суперечить вимогам конкуренційного законодавства.

«Поведінка товариства, м’яко кажучи, неприпустима. Подібні дії на такому соціально важливому ринку, як ринок ліків для онкохворих, Антимонопольний комітет жорстко та рішуче припинятиме, застосовуючи передбачені законом санкції», – прокоментував прийняте рішення Юрій Кравченко.

За матеріалами www.amc.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті