Аптеки Львова пропонуватимуть інструкції для медичного застосування шрифтом Брайля

30 Січня 2012 12:12 Поділитися

Аптеки Львова пропонуватимуть інструкції для медичного застосування шрифтом БрайляЯк повідомив Львівський обласний фонд соціального захисту та реа­білітації сліпих (далі — Фонд), спеціально для людей з вадами зору Фондом в рамках проекту «Доступна Львівщина очима незрячих» за підтримки Програми розвитку ООН в Україні та Міністерства закордонних справ Данії в 20 аптеках Львова лікарські засоби будуть супроводжуватися інструкціями для медичного застосування, надрукованими шрифтом Брайля, та диском з озвученням відповідної інструкції.

Як зазначила Оксана Потимко, керівник проекту «Доступна Львівщина очима незрячих», інструкції для людей з вадами зору друкуватимуть рельєфно-крапковим шрифтом, а також озвучуватимуть для тих користувачів, які не володіють шрифтом Брайля. Комп’ютерний набір, форматування, верстка, друк та оформлення інструкцій для медичного застосування здійснюють працівники Фонду, а озвучує інструкції Олександра Бонковська, акторка Національного театру ім. М. Заньковецької. Відповідно до задуму ініціаторів проекту «Доступна Львівщина очима незрячих», надруковані та озвучені інструкції вже у березні 2012 р. будуть розміщені у 20 аптеках міста. Зараз до друку та озвучення підготовлені інструкції для медичного застосування до 103 лікарських засобів. Кожна аптека буде мати по одному збірнику надрукованих інструкцій, до якого додаватиметься кілька десятків озвучених дисків. За потреби диски будуть поновлюватися.

Для покупців з вадами зору провізори пропонуватимуть безпосередньо в аптеці ознайомитися з відповідною інструкцією для медичного застосування лікарського засобу. При потребі озвучена версія інструкцій на дисках безкоштовно надаватиметься таким покупцям для постійного користування.

За матеріалами www.city-adm.lviv.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті