Микола Азаров: вартість і якість ліків будуть під контролем Уряду

17 Квітня 2012 2:33 Поділитися

Микола Азаров: вартість і якість ліків будуть під контролем УрядуМикола Азаров, Прем’єр-міністр України, під час ознайомлення з роботою лабораторії з контролю якості лікарських засобів у Київській обл. заявив про те, що 2012 р. стане переломним у боротьбі з неякісними та фальсифікованими ліками, оскільки сьогодні Державна служба України з лікарських засобів (далі — Держлікслужба) забезпечена всім необхідним обладнанням для посилення контролю за якістю як імпортних, так і вітчизняних препаратів.

Глава Уряду нагадав, що в 2010 р. КМУ прийняв рішення про технічне переоснащення Держлікслужби. Було закуплено найсучасніше обладнання для трьох лабораторій. На думку М. Азарова, це допоможе вберегти населення України від застосування фальсифікованих ліків. Прем’єр-міністр зазначив, що під час відвідування лабораторії з контролю якості лікарських засобів у Київській обл. та проведення експрес-тестів він переконався в тому, що на вітчизняному ринку реалізується велика кількість неякісних медикаментів, і пообіцяв виправити цю ситуацію.

Також М. Азаров підкреслив, що Уряд візьме під контроль питання ціноутворення на ліки та вироби медичного призначення. Він зауважив, що з 500 компаній, присутніх на вітчизняному фармацевтичному ринку, 4–5 великих компаній забезпечують 70% усього ринку препаратів, а всі інші — це здебільшого посередники.

«Ланцюг посередників іноді становить 5–6 компаній. На кожній ланці відбувається зростання вартості ліків, втрачається конт­ро­ль їх якості. Нам потрібно навести порядок у цій сфері, і ми це зробимо», — наголосив М. Азаров.

Нагадаємо, система лабораторного контролю якості лікарських засобів — загально­національна мережа, у яку входять 27 лабораторій. Їх переобладнання планується завершити у 2015 р.

За матеріалами www.kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Алексей 17.04.2012 9:27
А те самые 4-5- это не посредники, а спонсоры? Юморист!
Олександр 17.04.2012 11:19
Де логіка в тверджені: менше оптових компаній - нижча ціна (вищий сервіс)? Навіть три або дві оптові компанії на ринку України можуть перекуповувати продукцію одна в одної! В бажані залишити на ринку найпотужніших дистрибюторів чітко відслідковується лобіювання їх же нтересів для повного захоплення ринку. Проблема на мою думку не в кількості оптових компаній на ринку, а в кількості циклів перекупки.
inna 18.04.2012 9:12
Банзай!!! Охота на ведьм открыта!

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті