В Держлікслужбі відбулася нарада щодо заходів із боротьби з корупцією

04 Липня 2012 5:46 Поділитися

Як повідомляється на сайті Державної служби України з лікарських засобів (далі – Держлікслужба), відбулася нарада за участі керівників територіальних органів Держлікслужби. Під час наради основну увагу було приділено боротьбі з корупцією.

В ході засідання керівник сектору запобігання та виявлення корупції Сергій Хондошко наголосив на необхідності попередження керівниками територіальних органів Держлікслужби корупційних дій з боку підлеглих їм інспекторів, що здійснюють перевірки дотримання суб’єктами господарської діяльності.

До найбільш розповсюджених порушень, які створюють корупційні ризики, зокрема, відносяться:

  • допущення помилок та внесення недостовірних даних в офіційні та дозвільні документи, що видаються органом влади, такі як паспорти аптечних закладів, акти, довідки тощо;
  • некоректні відносини (стосунки) з представниками суб’єктів господарської діяльності тощо.

Враховуючи вищезазначене, Держлікслужбою України налагоджено взаємодію з місцевими громадськими асоціаціями, окремими підприємцями і громадянами на предмет отримання інформації про можливі ознаки зловживань, правопорушень корупційного та іншого характеру з боку посадових осіб територіальних органів Держлікслужби України.

Таким чином, закладено фундамент створення системи, завдяки якій буде можливим оперативно отримувати інформацію щодо проявів корупції безпосередньо з регіонів. Уся отримана інформація буде ретельно перевірятися, і, у разі її підтвердження, подальшу роботу будуть поводити правоохоронні органи відповідно до чинного законодавства. С. Хондошко також зазначив, що крім проведення з підлеглими роз’яснювальної роботи з дотримання антикорупційного законодавства, керівники територіальних підрозділів Держлікслужби України також зобов’язані інформувати про дії підлеглих, які мають корупційні ознаки. В іншому випадку посадові особи відповідатимуть за вчинення корупційного правопорушення, передбаченого ст. 172-9 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невжиття заходів щодо протидії корупції».

Також він нагадав, що з метою налагодження ефективного зворотного зв’язку з громадянами та юридичними особами створена та функціонує спеціальна електронна скринька – [email protected], на яку можна надсилати повідомлення про можливі корупційні дії працівників територіальних органів Держлікслужби України.

Згідно діючого законодавства, електронні повідомлення не підпадають під дію Закону України «Про звернення громадян», проте інформація та конкретні наведені в повідомленнях факти обов’язково перевіряються, а заявник інформується про результати здійснених заходів.

Держлікслужба України запрошує представників громадськості та суб’єктів господарювання до активізації форм співпраці у сфері запобігання і протидії корупції, зокрема в частині реагування на факти можливих протиправних дій з боку її працівників, усунення чинників, що сприяють вчиненню корупційних правопорушень, тощо.

За матеріалами www.diklz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті