На Рівненщині оновили лабораторію з контролю якості лікарських засобів та створили експозицію фальсифікованих препаратів

26 Липня 2012 12:29 Поділитися

Прес-служба Державної служби України з лікарських засобів (далі — Держлікслужба України) повідомляє, що на Рівненщині переоснащено Державну лабораторію з контролю якості лікарських засобів. Відтепер це одна з найпотужніших лабораторій країни, у якій перевіряють безпеку препаратів. На її переоснащення витрачено 6,8 млн грн., персонал пройшов спеціальну підготовку. Як зазначають фахівці, нове обладнання суттєво розширило можливості лабораторного контролю — якість ліків визначатиметься за 11 показниками, а не за 4, як це було раніше.

До уваги відвідувачів у оновленій Державній лабораторії з контролю якості лікарських засобів представлено експозицію фальсифікованих ліків. Справжні та підроблені упаковки виставлено поруч на прозорих вітринах. Поряд з кожним препаратом є табличка-інструкція щодо того, як відрізнити фальсифікат зовні.

«Ця виставка призначена радше для наших колег-медиків, які зобов’язані перевіряти кожну партію ліків, що надходить до лікувальних закладів, але й пересічна людина може поцікавитися, — зазначив Сергій Лебедь, голова Державної служби з лікарських засобів у Рівненській області. — Звичайно, абсолютно точно підтвердити оригінальність та безпеку препарату можна тільки за допомогою лабораторних методів».

Фахівці Держлікслужби України констатують, що найчастіше фальсифікати виявляють серед розрекламованих ліків, які лідирують за обсягами продажу. Переважно це препарати, що застосовують при застуді, для симптоматичного лікування шлунково-кишкових розладів, а також знеболювальні. Проте нині підробляють не лише лікарські засоби, а й трав’яні збори.

За матеріалами www.diklz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

юра 26.07.2012 7:02
та невже цей "голова"ка дійсно назбирав стільки фальсифікатів. А коли це було і за який рік?

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті