ВООЗ висловила подяку Україні за активну участь у пілотному проекті глобального нагляду та моніторингу лікарських засобів

22 Лютого 2013 3:53 Поділитися

Заступник генерального директора Системи охорони здоров’я та інновацій ВООЗ доктор Марі-Поль Кені висловив подяку Міністерству закордонних справ України за активну участь у пілотному проекті глобального нагляду та моніторингу лікарських засобів, організованому ВООЗ. У своєму листі він зазначив, що без активної участі нашої країни, зокрема Державної служби України з лікарських засобів, а також інших 9 пілотних країн, втілення програми було б неможливим.

Метою пілотного проекту є розвиток простого у використанні методу, який за­охотить національні регуляторні органи з лікарських засобів доповідати про випадки порушень у систематичній та структурованій формі.

Звіти подаються до ВООЗ та вносяться до новоствореної бази даних, що дозволяє проводити більш детальний аналіз загроз, які несуть медичні продукти. На даний час обсяг, вартість та, що найважливіше, шкода, спричинена неякісними/фіктивними/неправильно маркованими/фальсифікованими/підробленими препаратами точно не визначені. Проект розроблено для кращого розуміння загроз і слабих місць у системах постачання ліків на національному, регіональному та глобальному рівнях, а також для визначення переліку медичної продукції, яка перебуває в групі ризику.

Найближчим часом пілотний проект буде реалізовано в країнах Африки, а пізніше — в усіх країнах — членах ВООЗ.

За матеріалами www.diklz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті