В Україні розробляється державна цільова програма боротьби з вірусними гепатитами

18 Квітня 2013 3:28 Поділитися

Олександр Качур, перший заступник міністра охорони здоров’я України, під час зустрічі з учасниками акції «Приречені», яка відбулася під стінами КМУ, повідомив, що на виконання доручення Прем’єр-міністра України Миколи Азарова до закону «Про Державний бюджет України на 2013 рік» буде внесено зміни, що передбачають видатки, необхідні для закупівлі лікарських засобів, виробів медичного призначення для лікування хворих на ВІЛ/СНІД, обладнання для протитуберкульозних закладів, а також буде розроблено Державну цільову соціальну програму профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 р.

«Створено робочу групу, яка відпрацьовує питання підготовки та реалізації Державної цільової соціальної програми профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 р. Ми розраховуємо, що 24 квітня ця програма буде розглянута на засіданні КМУ», — зазначив О. Качур.

Перший заступник міністра охорони здоров’я підкреслив, що вперше за 20 років незалежності України буде розроблено Державну цільову соціальну програму, яка дозволить закріпити позитивну динаміку лікування хворих на соціально небезпечні захворювання.

Тетяна Александріна, голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним захворюванням, повідомила, що Уряд прийняв рішення про виділення додаткових коштів на фінансування заходів з протидії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу. «Фінансування заходів у 2013 р. буде суттєво збільшено, що дозволить забезпечити розширення охоплення населення заходами профілактики та лікування таких захворювань. На лікування хворих на ВІЛ/СНІД буде додатково виділено близько 180 млн грн., на здійснення лабораторного супроводу хворих, які отримують антиретровірусну терапію, — 60 млн грн., на закупівлю електронних дозаторів для пунктів надання замісної підтримувальної терапії — понад 15 млн грн. На закупівлю обладнання для протитуберкульозних закладів планується спрямувати приблизно 33 млн грн. Крім того, близько 49 млн грн. піде на створення відділень для лікування хворих на туберкульоз, які перебувають у слідчих ізоляторах», — зауважила Т. Александріна. 

За матеріалами www.moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті