«Дерево життя» — крок «Novartis» до покращення довкілля та здоров’я

Щороку в третю суботу квітня, коли природа вже готова до весняного оновлення, в Україні відзначають День довкілля, у рамках якого проводяться заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, озеленення та поширення знань з екології серед підростаючого покоління. Так, 20 квітня 2013 р. було реалізовано екологічну ініціативу в рамках проекту «Дерево життя». Його мета — озеленення лугопарку по вул. Сім’ї Сосніних у Києві. Активним учасником заходу став дружній колектив «Новартіс Фарма Сервісез АГ» на чолі з директором представництва — Шафранським Віктором Вікторовичем.

Сьогодні екологічні проблеми у світі вийшли на одне з головних місць. Сучасний техногенний вплив на навколишнє середовище призводить до глобальних змін, що спричиняє дедалі частіше виникнення природних стихійних явищ.

В останні десятиліття негативний вплив людської діяльності на природу і, зокрема, на зелені насадження, став особливо помітним. Недостатня кількість зелених масивів, які вважаються легенями нашої планети, може негативно позначитися на здоров’ї громадян, яке є найвищою цінністю, визначаючи можливості досягнення індивідуального й суспільного добробуту та благополуччя. Навіть дітям відомо, що дерева — це запорука чистого повітря, а отже — і нашого здоров’я.

Тим, хто дбає не лише про сьогодення, а й планує на роки вперед, відома мудра приказка радить посадити дерево, збудувати дім та виростити сина. Зона відповідальності кожного не закінчується за порогом його власного помешкання. Ще Антуан де Сент-Екзюпері в казці «Маленький принц» писав: «Прокинувся вранці, привів себе до ладу — приведи до ладу і свою планету». Роблячи вже сьогодні добрі справи, люди створюють майбутнє, примножуючи дари щедрої землі для прийдешніх поколінь. Тому компанія «Новартіс Фарма Сервісез АГ», для якої соціальна відповідальність є ключовою в діяльності, прийняла рішення долучитися до озеленення міста, продемонструвавши, що основним пріоритетом для фармацевтичної компанії має бути сприяння покращенню якості життя населення.

Жителі будинків по вул. Сім’ї Сосніних у Києві проявили велику зацікавленість проектом «Дерево життя», вчасно зібравшись на суботник, адже, за їх словами, наміри щодо озеленення лугопарку та створення місця для відпочинку у них з’являлися неодноразово. Нарешті це стало можливим завдяки ініціативі «Новартіс Фарма Сервісез АГ». Перед початком робіт було проведено детальний інструктаж щодо технології висадки дерев і кущів. Професійні знання та вміння фахівців, які проводили майстер-клас, допомогли присутнім швидко навчитися цій справі, яку дехто з них виконував уперше. Викопати яму, насипати добрива, посадити дерево чи кущ та закопати — це просто лише на словах. Насправді, було дуже важливо чітко дотримуватися технологій та рекомендацій фахівців, враховувати індивідуальні вимоги щодо кожного виду рослин, що, без сумніву, сприятиме розростанню та подальшому їх існуванню. Активісти отримали знаряддя праці, розділилися на групи та негайно стали до роботи, під час якої лунали жарти й веселі історії.

Згуртованість місцевих жителів та колективу «Новартіс Фарма Сервісез АГ» складно було не помітити, спостерігаючи за тим, з яким задоволенням та не боячись забруднити руки учасники проекту разом зі своїми дітьми саджали дуби — символи довголіття, міцності та витривалості, а також берізки — уособлення мудрості, чистоти та сімейного благополуччя. Не секрет, що організовувати будь-яку діяльність на землі потрібно так, аби вона пройшла з легким серцем, піднесеним настроєм і великим бажанням. Саме це стало гаслом заходу, що, без сумніву, підбадьорюватиме місцевих жителів, адже вони вже найближчим часом зможуть милуватися зеленим листям висаджених дерев зі своїх вікон.

Після закінчення висаджування дерев трохи стомлених, але щасливих від зробленої доброї справи активістів пригостили чаєм та солодощами, що особливо сподобалося маленьким помічникам. У присутніх була можливість ближче познайомитися, обмінятися враженнями щодо втіленого проекту.

«Новартіс Фарма Сервісез АГ» не лишається осторонь ініціатив громадськості, органів влади, що стосуються проблем пацієнтів та пошуку механізмів їх забезпечення життєво необхідними препаратами. Задля підтримки пацієнтів з хронічним мієлолейкозом та поліпшення якості їх життя з 2008 р. Міністерством охорони здоров’я України та «Новартіс Фарма Сервісез АГ» запроваджено спільний проект «Право жити». Крім того, компанія однією з перших проявила ініціативу в підписанні між представниками громади, бізнесу та влади Меморандуму про спільну боротьбу з розсіяним склерозом. Бажання підтримати акцію спільної та практичної боротьби з цією патологією є цілком природним для «Новартіс Фарма Сервісез АГ». Так, компанія надає кошти на закупівлю діагностичного обладнання, навчання медичних працівників роботі з інноваційними препаратами з її продуктового портфеля. Завдяки культурі етичного ведення бізнесу та професіоналізму відповідальних співробітників «Новартіс Фарма Сервісез АГ» продовжує динамічно розвиватися для того, щоб заслужено займати високу позицію в рейтингові фармацевтичних компаній, присутніх на вітчизняному ринку.

У рамках соціальної відповідальності «Новартіс Фарма Сервісез АГ» має намір і надалі брати активну учать у благодійних програмах та проектах.

Озеленення лугопарку «деревами життя» — ще один крок компанії до покращення якості життя населення!

Світлана Щеголь,
фото Сергія Бека
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті