СмітКлайн Бічем Юкрейн Т.О.В.Лист від 28.03.02 р. № 65/0

Голові Комітету з контролю
за наркотиками при МОЗ України
пану В.Г. Бєлявському

Шановний Володимире Гавриловичу!

Підприємство «СмітКлайн Бічам Юкрейн Т.О.В.» просить надати пояснення, чи потребує ввезення в Україну зареєстрованих лікарських засобів, що містять кодеїну фосфат у кількості 8 мг на одиницю дозування:

СОЛПАДЕЇН таблетки розчинні

СОЛПАДЕЇН капсули

СОЛПАДЕЇН таблетки

отримання сертифікату Комітету з контролю за наркотиками при МОЗ України.

Згідно із законодавством країни-виробника — Великобританії, ці препарати не підлягають контролю експортно-імпортних операцій та іншим видам контролю у зв’язку з незначною кількістю наркотичної речовини, яка поєднана з іншими активними інгредієнтами, що унеможливлює зловживання ними.

Щодо міжнародних вимог із цього питання, то в Єдиній Конвенції про наркотичні засоби 1961 року, яка підписана і Україною, також передбачені виключення заходів щодо контролю лікарських засобів цієї групи, зокрема на них не поширюються заходи спеціального контролю експортно-імпортних операцій. Контроль за допомогою ліцензій підприємств і приміщень, де може відбуватися торгівля чи реалізація таких препаратів, не є обов’язковою вимогою.

Препарат СОЛПАДЕЇН зареєстрований і продається як безрецептурний засіб в Україні ще з 1995 року. Протягом майже семи років існування препарату на ринку України фактів зловживання ним або фактів вилучення з нього кодеїну з метою зловживання не виявлено.

Враховуючи зазначене вище, просимо підтвердити, що всі експортно-імпортні операції з препаратами СОЛПАДЕЇН таблетки розчинні, СОЛПАДЕЇН капсули та СОЛПАДЕЇН таблетки здійснюються без спеціального дозволу (сертифіката) Комітету з контролю за наркотиками при МОЗ України.

З повагою,
в.о. генерального директора

Г.В. Литвиненко

Менеджер з медицини і реєстрації

В.О. Усенко

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті