«Україна — дітям» у 2002 р.

29 травня 2002 р. у Києві розпочалася Всеукраїнська акція «Україна — дітям», яку напередодні Всесвітнього дня захисту дітей проводить Національний фонд «Україна — дітям» (Фонд). Традиційну у рамках акції виставку вітчизняної продукції для дітей відкрили Почесний президент Фонду Людмила Кучма, Голова Наглядової Ради Фонду Віталій Москаленко, представники уряду, міністерств, відомств, підприємств та громадських організацій.

p_343_22_030602_DETI.jpg (13459 bytes)

Урочисте відкриття виставки

На зустрічі з журналістами Людмила Кучма зазначила, що традиційно до Всесвітнього дня захисту дітей Фонд розпочинає низку заходів в Україні, наприклад реалізацію програми літнього оздоровлення. Відтак вже на початку червня буде відправлено Президентський поїзд здоров’я. Діти з інтернатів, багатодітних та малозабезпечених сімей, сироти отримають можливість оздоровитися та підлікуватися в санаторіях і пансіонатах України. Загалом передбачається оздоровити понад 4000 дітей.

У рамках акції «Україна — дітям» передбачено програму «круглих столів» із питань освіти, виховання та охорони здоров’я дітей. Організовано такі культурні та розважальні програми, як «Свято дитячої моди», «Країна мрій», виставка художньо-технічної творчості дітей — переможців районних та обласних конкурсів, виставка робіт вихованців інтернатів, вистава для дітей — сиріт та інвалідів, концерт переможців дитячих конкурсів художньої самодіяльності, ігри та атракціони.

Заступник державного секретаря Міністерства охорони здоров’я України Ніна Гойда, оглядаючи виставку, порівняла її з подібними, що організовувалися у минулі роки напередодні Всесвітнього дня захисту дітей. Ніна Гойда відзначила, що асортимент вітчизняної промислової продукції для дітей значно поліпшився і за якістю, і за формою. Розширився вибір продуктів дитячого харчування, однак ціни на таку продукцію, особливо для дітей раннього віку, залишаються високими. Варто зазначити, що неповноцінне харчування є причиною виникнення таких дитячих захворювань, як анемія та рахіт, яких немало реєструється в Україні. Тому важливим фактором у вирішенні цієї проблеми є виконання органами місцевої влади постанов Кабінету Міністрів України, згідно з якими передбачено безоплатне забезпечення продуктами харчування дітей віком до 2 років.

Начальник Київського міського управління охорони здоров’я Валерій Бідний стверджує, що у столиці забезпечення дітей продуктами харчування через молочні кухні вирішено, оскільки у Києві функціонує завод, що випускає понад 20 найменувань такої продукції. Через молочні кухні продукти дітям віком до 1 року надаються безкоштовно. А в рамках столичної програми «Турбота» Київська міська держадміністрація намагається забезпечувати адресною допомогою на пільгових умовах певні категорії киян. Однак у державі має бути окрема програма щодо забезпечення продуктами харчування новонароджених, зокрема віком до 3 місяців, яких мами не можуть годувати груддю.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Фото Євгена Кривші

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті