Різдвяна подорож до ДОКТОРА ТАЙССА

З 1 квітня до 30 вересня 2004 р. компанією «Натурпродукт-Вега» (Тернопіль) — ексклюзивним дистриб’ютором та офіційним представником на території України німецької фармацевтичної компанії «Др. Тайсс Натурварен ГмбХ» — була проведена загальноукраїнська заохочувальна акція, в якій мали змогу взяти участь аптеки та дистриб’юторські компанії, що займаються продажем лікарських препаратів цієї відомої компанії. Головний приз акції — поїздка до німецького міста Хомбурга, де знаходяться головний офіс та основні лінії з виробництва препаратів компанії «Др. Тайсс Натурварен ГмбХ».

ТОВ «Натурпродукт-Вега» працює на вітчизняному ринку з червня 1994 р. Одним із співзасновників підприємства виступила німецька компанія «Др. Тайсс Натурварен ГмбХ», і одним із тих, хто представляв німецьку сторону, був саме доктор Петер Тайсс — людина-легенда, який заснував та до сьогоднішнього дня очолює це підприємство.

Учасниками акції стали вітчизняні аптеки та дистриб’юторські компанії, в асортименті яких є повний перелік фармацевтичної продукції виробництва компанії «Др. Тайсс Натурварен ГмбХ». При цьому підприємствам не обов’язково було мати «рекордні показники» обсягів продажу цих лікарських засобів. Як засвідчила практика, саме завдяки такому підходу в акції змогли взяти участь значна кількість аптек та інших суб’єктів фармацевтичного бізнесу. Так, лише головний приз отримали представники 19 аптек та інших фармацевтичних установ з різних міст нашої держави: ТОВ «Донелітфарм» (Донецьк), ТОВ «Ремеді Р» та аптека № 1 КП «Фармація» (Тернопіль), ТОВ «Авіцена» (Вінниця), аптеки лікувально-діагностичного центру «Здоров’я» (Краснодон), ТОВ «Фармасол» та КП «Фармація» (Київ), ПП «Славутич» (Харків), МПП «Мінаріт» (Кременчуг), ПП «Шапіро І.О.» (Дніпропетровськ), ПП «Медобори-фарм» (Кам’янець-Подільський), ДП ЦСА ТОВ РК «КримФармація» (Сімферополь), ТОВ «ФФ Ваше здоров’я» (Черкаси), ТОВ «Авіцена» (Одеса), ТОВ «ВАКО» (Чернівці), ПП «Проценко» (Суми), ПТП МП «Едельвейс» (Львів), ТОВ «Крок» (Херсон), ТОВ «Фармекс» (Мелітополь). Інші переможці отримали від компанії «Натурпродукт-Вега» цінні подарунки.

Петер Тайсс, генеральний директор компанії «Др. Тайсс Натурварен ГмбХ»

Петер Тайсс, генеральний директор компанії «Др. Тайсс Натурварен ГмбХ»

Представники українського фармацевтичного бізнесу гостювали в Німеччині з 9 по 12 грудня. Першим пунктом програми перебування став візит до центрального офісу компанії «Др. Тайсс Натурварен ГмбХ». Гості ознайомились не тільки з процедурою виробництва лікарських засобів, але й особисто поспілкувались з доктором Петером Тайссом, який розповів про історію створення компанії, висвітлив сучасний стан свого бізнесу та подальші перспективи співпраці української та німецької сторін. Як відзначив доктор Тайсс, традиції застосування лікарських рослин у Німеччині мають «столітні корені», але налагодити широкомасштабне виробництво лікарських засобів на їх основі донедавна мало хто наважувався. Так, 25 років тому, коли він зі своєю родиною здійснив перші кроки в цьому напрямку, деякі колеги ставилися до його починання з іронією. Але завдяки тому, що цей бізнес базувався на постійно зростаючому інтересі населення та лікарів до препаратів, створених на основі рослинних екстрактів, починання увінчались успіхом. Протягом свого життя доктор Тайсс особисто займався збором та вивченням властивостей лікарських рослин, занотовував старовинні рецепти приготування лікарських засобів на основі рослин. Гості разом з господарем відвідали легендарну «Аптеку на ринковій площі», яка з давніх часів належить родині Тайссів. Попит на мазі календули, арніки, шведську гіркоту, сироп з подорожником, які виготовлялись аптекою практично з моменту її заснування, постійно зростав. Врешті-решт це стало поштовхом до прийняття доктором Тайссом рішення про необхідність будівництва фармацевтичного підприємства з виробництва галенових форм лікарських засобів. В 1977 р. на заводі вироблено першу партію продукції. На сьогоднішній день компанія «Др. Тайсс Натурварен ГмбХ» виготовляє більш ніж 60 найменувань рослинних лікарських засобів та лікувальної косметики, які постачаються більш ніж у 40 країн світу — США, Європейського Союзу, Японії, деяких держав колишнього СРСР тощо. Виробничі лінії компанії розташовані не тільки в Німеччині. Ось уже 11 років у Польщі діє завод з виготовлення розчинних таблеток. На виробництві запроваджені світові стандарти з виробництва лікарських засобів, що гарантує високу якість виготовленої ними продукції.

Доктор Тайсс щиро подякував українським колегам за співпрацю та висловив сподівання, що їх ділові стосунки дуже перспективні, їх гарантом є висока якість препаратів, виготовлених компанією «Др. Тайсс Натурварен ГмбХ», працелюбність та професіоналізм обох сторін. Ніхто з гостей у цьому не сумнівався, адже окрім сказаного, кожен з них після розмови з настільки щирою у спілкуванні людиною, яка усім серцем любить свою справу, відчув справжній приплив позитивних емоцій та натхнення.

Окрім «освітньої» програми, організатори подбали про відпочинок переможців акції. Візит до французького міста Страсбург, в якому була відкрита перша у Франції аптека, виявився для них надзвичайно цікавим, залишивши незабутні спогади на все життя. Екскурсанти мали також можливість відвідати знані у всьому світі готичний та протестантський страсбурзькі собори, музей образотворчих мистецтв.

Під час візиту до фармацевтичної компанії «Д-р Тайсс  Натурварен ГмбХ»

Під час візиту до фармацевтичної компанії «Д-р Тайсс Натурварен ГмбХ»

Під час подорожі учасники групи мали змогу не тільки обмінятись професійним досвідом, але й краще познайомитись один з одним. Тому наприкінці подорожі всі були переконані, що їх тепер об’єднують не тільки ділові, але й дружні стосунки. Кожен з переможців конкурсу висловив найщирішу подяку та найкращі побажання компанії «Натурпродукт-Вега», співробітники якої, в свою чергу, запевнили своїх колег, що й надалі будуватимуть співпрацю на засадах доброзичливості та поваги до партнерів.?o

Олександр Сіроштан, фото надано ТОВ «Натурпродукт-Вега»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Цікава інформація для Вас:

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті