До питання про недобросовісну конкуренцію та етику поведінки на фармацевтичному ринку Відкритий лист представництва компанії «Солвей Фармацеутікалз ГмбХ» в Україні

Шановні панове!

Окремі прайс-листи дистриб’юторів містять інформацію, що ферментний препарат КРЕАЗИМ є аналогом ферментного препарату КРЕОН®. Отже, дистриб’ютори, медичні працівники, співробітники аптек та інші заінтересовані особи отримали заздалегідь недостовірну інформацію про властивості препарату КРЕАЗИМ, який начебто є аналогом препарату КРЕОН®.

Звертаємо вашу увагу, що лікарський препарат КРЕОН® зареєстрований у Міністерстві охорони здоров’я України окремо від препарату КРЕАЗИМ на іншу юридичну особу, а саме «Солвей Фармацеутікалз ГмбХ», Німеччина — «Реєстраційне посвідчення на лікарський засіб» № UA/1112/01/01 від 01.10.2004 для препарату КРЕОН® 10 000 та «Реєстраційне посвідчення на лікарський засіб» № UA/1176/01/01 від 01.10.2004 для препарату КРЕОН® 25 000 та має зовсім інші властивості. Крім того, торговельна марка КРЕОН® згідно з міжнародною реєстрацією № 2R285327 та № 635011 охороняється в Україні, тому будь-яке використання цієї марки без дозволу власника свідоцтв на знак є порушенням його виключних прав, які захищаються згідно зі ст. 432 Цивільного кодексу України, ст. 16 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг», ст. 4 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», ст. 229 Кримінального кодексу України та іншими нормами чинного законодавства України про охорону прав інтелектуальної власності.

Препарат КРЕОН® виробляється за унікальною технологією, яка захищена патентом. Його висока клінічна ефективність і безпека неодноразово підтверджена з позицій доказової медицини.

У зв’язку з наведеним вище пропонуємо негайно припинити недобросовісну конкуренцію, порушення прав інтелектуальної власності та вилучити будь-які посилання на медичний препарат КРЕОН® при реалізації препарату КРЕАЗИМ. Сподіваємось, що вирішення цього питання можливе без застосування заходів примусу, передбачених антимонопольним, цивільним та кримінальним законодавством України. o

Адреса представництва в Україні:
01133, Київ, вул. Щорса, 31, 3-й поверх.
Тел./факс: (044) 230-20-98, 230-29-84
www.solvay-pharma.com.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті