Українська делегація бере участь у роботі 60-ї сесії ВАОЗ

У Женеві розпочала роботу 60-та сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я (ВАОЗ) — щорічного зібрання найвищого органу Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). У роботі асамблеї беруть участь делегації понад 180 держав — членів ВООЗ. Делегацію України очолює міністр охорони здоров’я Юрій Гайдаєв. Упродовж 10 днів асамблея розгляне найбільш актуальні питання у сфері охорони здоров’я, зокрема боротьби з пташиним грипом, ВІЛ/СНІДом, туберкульозом.

Учора, у день відкриття сесії, главу делегації України Юрія Гайдаєва було обрано до складу Комітету з призначень — керівного бюро нинішньої сесії ВАОЗ.

Глава української делегації виступив на відкритті сесії. «Міжнародна безпека у сфері охорони здоров’я є найбільш значимою і складною світовою проблемою, — зазначив Юрій Гайдаєв. — Україна підтримує міжнародне партнерство по боротьбі з пташиним і пандемічним грипом та поширенням ВІЛ/СНІДу, епідемії яких визнано серйозним фактором економічної і соціальної дестабілізації. Досвід України, набутий у процесі протидії цим реальним загрозам людства, свідчить, що досягти позитивних результатів можна лише спільними зусиллями міжнародного співтовариства».

Відбулася робоча зустріч Юрія Гайдаєва з представником головуючої у ЄС Німеччини — федеральним міністром Уллою Шмідт (Ulla Schmidt), котра прийняла запрошення свого українського колеги відвідати нашу країну у зручний час для підписання двостороннього плану співпраці у сфері охорони здоров’я.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті