На Рівненщині 48 лікарень підключилися до системи «Є-ліки»

На Рівненщині 48 лікарень підключилися до системи «Є-ліки»Як повідомляється на сайті Рівненської обласної державної адміністрації (ОДА), відтепер мешканці Рівненщини можуть особисто перевірити наявність препаратів у лікарнях в режимі онлайн за допомогою проекту «Є-Ліки».

15 грудня електронну систему презентували заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, представники БФ «Пацієнти України» та Програми розвит­ку ООН (ПРООН).

Рівненщина стала першою областю, у якій запроваджено систему «Є-Ліки». До неї підключилися вже 48 лікарень, ще 30 долучаться найближчим часом. До цього систему було запроваджено в Одесі, а також у Конотопі (Сумська обл.). Проект створено командою БФ «Пацієнти України» за сприяння Міжнародного Фонду «Відродження» та у партнерстві з ПРООН.

«Влада в Рівненській обл. налаштована на серйозні зміни у сфері охорони здоров’я. Ми зацікавлені в тому, аби пацієнти отримували ліки, а громадськість і ЗМІ бачили, як розподіляються лікарські засоби та медичні вироби, що закуплені за бюджетні кошти. Сайт «Є-Ліки» дозволяє максимально просто відкрити дані та забезпечити потреби пацієнтів і лікарень. ОДА бере під контроль­ функціонування цієї системи з боку лікарняних установ області», — зазначила С. Богатирчук-Кривко.

Тож, отримавши список медикаментів від лікаря, пацієнт зможе зайти на сайт eliky.in.ua та перевірити наявність потрібних препаратів на складі медичного закладу, які він може отримати безкоштовно. Якщо вони є — людина має право вимагати ліки. Крім того, там можна буде побачити і наявність вакцин. У випадку проблем з отриманням медикаментів пацієнти можуть звернутися на гарячу лінію, яка є на сайті.

Як запевняють розробники сайту, наразі на ньому працює інтерактивна мапа та зручна система пошуку, яка допомагає знаходити лікарські засоби як за торговою назвою, так і за активною речовиною. Інформація про залишки оновлюватиметься щотижня.

За матеріалами www.rv.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Анатолій 16.12.2016 4:50
Просто дивно. В нас майже ліків немає по лікарнях, а ми сайти створюємо і гроші за це платимо. По-перше - з якою метою це було зроблено? А по друге - Не смішіть людей. Спеціально ввів пошук таблеток Валідол. В Здолбунівський лікарні є в наявності ОДНА чуєте ОДНА таблетка Валідолу. Можливо вона багаторазова???? Просто сором....

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті