Чергова нарада в КМУ: що встигнуть зробити Уряд та МОЗ України до 1 лютого?

30 Січня 2017 4:32 Поділитися

Чергова нарада в КМУ: що встигнуть зробити Уряд та МОЗ України до 1 лютого?30 січня в КМУ відбулася чергова нарада з питань державного регулювання цін на лікарські засоби під головуванням міністра Кабінету Міністрів України Олександра Саєнка. У заході взяли участь керівники компаній-виробників лікарських засобів, голови представництв зарубіжних фармкомпаній, представники дистриб’юторських компаній, а також Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України та її радник – Іван Чурилович.

Як повідомляють учасники наради, з боку О. Саєнко є розуміння щодо неприпустимості створення дефіциту життєво важливих ліків в Україні. Він поінформував, що під час засідання КМУ, як має відбутися 1 лютого, можливо буде розглянуте питання щодо перенесення запровадження референтного ціноутворення на 1 квітня 2017 р. або щодо надання роз’яснення.

Виробникам та заявникам запропоновано до 1 лютого 2017 р. довести МОЗ України, що ціни їх лікарських засобів в Україні є обґрунтованими. Зокрема, імпортери мають надати в міністерство інформацію щодо вартості їх лікарських засобів у референтних країнах. Крім того виробникам та заявникам запропоновано підписати меморандум щодо поступового зниження цін на лікарські засоби в Україні.

Нагадаємо, що попередня нарада відбулася 26 січня. Представники фармацевтичних компаній, які були присутні на нараді, одностайно висловилися за добровільну участь суб’єктів господарювання в системі реімбурсації, що відповідає практиці ЄС та інших розвинених країн.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА» 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті