Компанія «Санофі» планує звернутися до Міжнародного арбітражу, щоб захистити свої права в Україні

Київ, 15 вересня 2017 р. ТОВ «Санофі-Авентіс Україна», що входить до складу глобальної компанії «Санофі» (Sanofi), провідної компанії у сфері охорони здоров’я, заявило про готовність подати позов проти України у Міжнародний інвестиційний арбітраж з метою захисту своїх прав та інвестицій в Україні. Поштовхом до цього стала чергова відмова господарських судів у витребуванні і проведенні експертизи оригіналів документів, на підставі яких шахраї намагаються заволодіти коштами ТОВ «Санофі-Авентіс Україна» у розмірі майже 50 млн грн.

Спроба фінансового рейдерства щодо ТОВ «Санофі-Авентіс Україна» триває з березня 2017 р. Розгляд справи в українських судах проходить із численними зафіксованими порушеннями та повним ігноруванням аргументів та доказів компанії, включаючи низку експертиз, що підтверджують підробку документів. Крім того, зазначені шахрайські дії відбуваються за бездіяльності українських органів влади і при активному сприянні представників Державної виконавчої служби.

«Таке правове свавілля не лише чинить суттєві перешкоди ТОВ «Санофі-Авентіс Україна» у забезпеченні безперебійного доступу українських пацієнтів до якісних інноваційних лікарських засобів. Це грубе порушення зобов’язань України перед іноземними інвесторами, зокрема, передбачених міжнародними договорами, серед яких українсько-французька Угода про взаємне сприяння та взаємний захист інвестицій від 1994 р. Компанія сподівається, що керівництвом країни буде вжито всіх необхідних заходів, щоб зупинити фінансових рейдерів, дії яких завдають значної шкоди інвестиційному іміджу держави і спричиняють відтік прямих іноземних інвестицій з України»,  заявив Гієм Граньє, директор «Санофі» в Україні.

 

ТОВ «Санофі Україна»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті