Верховний Суд України скасував рішення попередніх судів, за якими з ТОВ «Санофі-Авентіс Україна» було стягнуто понад 90 млн грн.

26 Квітня 2018 12:55 Поділитися

ТОВ «Санофі-Авентіс Україна», що входить до складу глобальної компанії Санофі (Sanofi), провідної компанії світу у сфері охорони здоров’я, вітає рішення новоутвореного Касаційного господарського суду України у складі Верховного Суду України у справі, у межах якої рішеннями попередніх судів з компанії було стягнуто понад 90 млн грн.

У четвер, 19 квітня, касаційний перегляд справи завершився скасуванням попередніх рішень судів першої та апеляційної інстанції та направленням справи на новий розгляд до Господарського суду міста Київ. Через громадський інтерес та широкий розголос справи засідання Касаційного господарського суду проходили публічно із залученням іноземних спостерігачів та транслювалися в мережі Інтернет.

Нагадаємо, що в попередніх заявах компанія «Санофі-Авентіс Україна» зазначала про безпідставність вимог опонентів та використання ними підроблених документів для стягнення з компанії великих сум грошових коштів через ігнорування суддями аргументів та доказів компанії, а також протиправне сприяння з боку виконавців Державної виконавчої служби. За зазначеними обставинами наразі ведуться кримінальні розслідування як з питань шахрайства, так і винесення неправосудних рішень та інших зловживань.

«Сьогоднішній вердикт Верховного суду відродив у «Санофі» надію на можливість досягнення справедливості у цій справі фінансового рейдерства. Не виключаємо, що це стало можливим завдяки нещодавно проведеній реформі Верховного Суду і передачі нашої справи новому складу цього органу. Разом з тим ми все ще маємо побоювання щодо того, як відбуватиметься новий розгляд спору, але сподіваємося, що рішення реформованого Верховного Суду впливатимуть на формування нових стандартів правосуддя судами нижчих ланок», – заявив після засідання Касаційного господарського суду України генеральний директор Санофі в Україні Гієм Граньє.

За матеріалами, наданими ТОВ «Санофі-Авентіс Україна»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті