Нарада МОЗ щодо вступної кампанії 2010 р.

28 Липня 2010 9:14 Поділитися

Нарада МОЗ щодо вступної кампанії 2010 р.27?липня в МОЗ України відбулася селекторна нарада ректорів, відповідальних секретарів приймальних комісій вищих навчальних закладів МОЗ України, присвячена обговоренню питань, які стосуються особливостей проведення вступної кампанії в 2010?р., — «Актуальні питання проведення вступної кампанії до вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів МОЗ у 2010?році». У нараді взяли участь Зіновій Митник, міністр охорони здоров’я України, Василь Лазоришинець, перший заступник міністра охорони здоров’я, Віталій Москаленко, ректор Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, та ін.

З. Митник зазначив, що ефективна освітня і кадрова політика в галузі охорони здоров’я є важливим інструментом реалізації Національного плану дій в інтересах охорони здоров’я України, оскільки від рівня підготовки лікарів залежить якість надання медичної допомоги населенню. «Зазначу, що Україна є донором медичних кадрів для багатьох країн ЄС та США. Процеси міграції медичних працівників з країни мають незворотній характер і призводять до наростання кадрового дефіциту в галузі», — підкреслив міністр.

Крім того, досі залишаються проблемними питання укомплектованості штату лікарів у фтизіатричній, патологоанатомічній, рентгенологічній, лабораторній, педіатричній та санітарно-епідеміологічній службах. Відсоток осіб пенсійного віку серед працюючих лікарів становить 23,5%.

У свою чергу, В. Лазоришинець наголосив, що, як і минулого року, клопотання МОЗ перед Міністерством економіки та Міністерством фінансів України щодо збільшення обсягів державного замовлення і фінансування підготовки лікарів не було враховано. «Саме тому міністерством передбачено зменшення Плану прийому до вищих навчальних закладів МОЗ IV рівня акредитації на підготовку провізорів до 43?осіб, на підготовку лікарів-стоматологів — до 75?осіб, та медичних психологів — до 10?осіб. Натомість збільшено до 2537?осіб план прийому лікарів за спеціальністю «лікувальна справа» (+154?особи), до 1000?осіб лікарів-педіатрів (+66?осіб), до 600?осіб лікарів за спеціальністю «медико-профілактична справа» (+23?особи)», — підкреслив перший заступник міністра охорони здоров’я.

В. Лазоришинець зауважив, що виконання всіх аспектів вступної кампанії 2010?р. має бути забезпечено виключно згідно з Умовами прийому та інструктивними матеріалами МОН та МОЗ України.

За матеріалами www.moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті