Успішні препарати — здорова нація

Фармацевтична галузь в Україні відзначається дуже стрімкими темпами розвитку, її можна назвати своєрідним показником і каталізатором здоров’я нації. Компанія «Фармак» є вагомим оператором фармацевтичного ринку, який суттєво впливає на розвиток та якісний рівень національного виробника.
Сьогодні ВАТ «Фармак» входить до трійки провідних вітчизняних підприємств фармацевтичної галузі та, виробляючи понад 190 найменувань препаратів, забезпечує 10% загального обсягу виробництва лікарських засобів у нашій країні. Підприємство вже має сертифікати GMP на виробництво ФАРМАСУЛІНУ — генно-інженерного інсуліну людини за ліцензійною технологією «Eli Lilly» у флаконах та картриджах; таблеток L-ТИРОКСИНУ та ВАЛІДОЛУ; на виробництво препаратів у поліетиленових флаконах (назальні та очні краплі), у формі крапель і спреїв — ЕВКАЗОЛІН, ПІНОВІТ, РИНАЗОЛІН, ФАРМАЗОЛІН, ВІАЛЬ, КРОМОФАРМ та ін.
26 квітня 2007 р. на ВАТ «Фармак» відбулося урочисте відкриття нового виробництва препаратів у формі таблеток та капсул, інстальованого відповідно до вимог GMP.


Стандарти GMP були розроблені ще в 60-х роках минулого століття як один з центральних елементів підвищення безпеки лікарських засобів. У зв’язку з тим, що на той час були зафіксовані численні випадки серйозних побічних реакцій деяких лікарських препаратів, виникла необхідність захистити населення від можливого непередбаченого шкідливого впливу субстандартних фармацевтичних продуктів, зумовленого порушенням виробничого процесу. Тому сьогодні GMP — система вимог та рекомендацій до організації та здійснення виробництва, мета якої звести до мінімуму ймовірність надходження неякісної та небезпечної субстандартної фармацевтичної продукції до споживача.

Поза всіляким сумнівом, виробництво сучасних високоякісних лікарських засобів — оригінальних або генеричних — неможливе без організації їх виробництва згідно з вимогами GMP. ВАТ «Фармак» здійснює значні інвестиції для інсталяції нових потужностей для виробництва лікарських засобів, що відповідають чинним вимогам GMP, щоб наші громадяни могли придбати високоякісні, безпечні та ефективні препарати за доступною ціною.

Сьогодні компанія відзначає черговий рубіж у модернізації — запуск нового виробництва, призначеного для випуску твердих лікарських форм. Його потужність — понад півмільярда таблеток і капсул на рік.

Нова лінія твердих лікарських форм — це:

  • Виробництво більш ніж 50 лікарських засобів, в  основному останніх поколінь, у тому числі оригінальних, що мають унікальний терапевтичний ефект (таблетки АМІЗОН® та АНТРАЛЬ®). Таблетки АМІЗОН® відтепер будуть вкриті оболонкою. Оновлений АМІЗОН® дозволить здійснювати профілактику та лікування вірусних захворювань. Випуск цього лікарського засобу в  необхідній кількості дасть можливість ширше провести профілактику грипу серед різних верств населення України.
  • Європейські підходи до розробки та впровадження лікарських засобів, що гарантують їх ефективність та безпеку для пацієнта.
  • Високотехнологічне обладнання від визнаних західноєвропейських виробників, що дозволяє здійснювати комп’ютеризований контроль десятків важливих параметрів на різних стадіях виробництва, забезпечуючи тим самим цілеспрямоване управління технологічним процесом для отримання таблетки належної якості.
  • Команда відданих своїй справі висококваліфікованих професіоналів, що пройшли спеціальну підготовку, у тому числі навчання у європейських колег.
  • Дотримання сучасних принципів забезпечення якості, починаючи від лабораторних досліджень і закінчуючи реалізацією готового лікарського засобу, що дозволяє гарантувати відтворюваність клінічного ефекту в результаті прийому кожної таблетки та капсули.

Проектно-конструкторські роботи на новому виробництві проводила всесвітньо відома німецька компанія, яка має значний досвід реалізації подібних проектів на низці європейських заводах.

Успішні препарати — здорова нація

«Ми для Вас і Вашого здоров’я» — так просто і зрозуміло формулюють свої цілі та принципи роботи співробітники підприємства, принципи, спрямовані перш за все на покращання здоров’я та якості життя людей. І відкриття нового виробництва таблеток і капсул — це черговий великий крок ВАТ «Фармак» до досягнення поставленої мети.

На новій ділянці заплановано виробляти лікарські засоби для застосування у кардіології, ендокринології, онкології, неврології та у загальній терапії, у тому числі інноваційні високотехнологічні препарати, що сприятимуть підвищенню доступності світових стандартів лікування українським пацієнтам.

Частина продукції, що запланована до випуску, є імпортозамінюючою, що не поступається зарубіжним препаратам ані за технологічними, ані за якісними показниками, та поки що не випускається українськими фармацевтичними компаніями. Головною перевагою продукції, що вироблятиметься на новій ділянці, буде відповідність вимогам GMP.

Відкриття нового виробництва таблеток і капсул — це впевнений крок ВАТ «Фармак» уперед до завершення трансформації підприємства у фармацевтичну компанію європейського типу. На підприємстві здійснюють технічне переоснащення і модернізацію виробничих потужностей, освоюють найновіші технології, компанія успішно впроваджує у повсякденну виробничу практику стандарти GMP та принципи інтегрованої системи менеджменту якості, сертифікованої згідно з вимогами ISO 9001:2000 та ISO 14001.o

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»,
фото надані ВАТ «Фармак»


Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті