У ряді лікарень Англії та Шотландії (Великобританія) реалізується пілотна програма HIP QIP, спрямована на покращання стану пацієнтів літнього віку з переломами стегна. Серед заходів, що включає дана пілотна програма, був один додатковий прийом їжі на день. Результати дослідження показали, що ця стратегія дозволяє знизити смертність серед цих пацієнтів удвічі.
Пілотну програму очолив «Trust Northumbria Healthcare NHS Foundation». Рішення про додатковий прийом їжі для пацієнтів літнього віку з переломом стегна було прийнято з огляду на те, що медичні працівники відзначали виснаженість у цієї групи хворих, здавалося, що вони страждають від нестачі поживних речовин, а також не отримують адекватної кількості поживних речовин з їжі. У рамках програми HIP QIP ці пацієнти отримали ще один додатковий прийом їжі на день. Це нововведення було запроваджено 2 роки тому. Їжа постачалася під наглядом консультантів з харчування із магазинів або лікарняних їдалень, при цьому медичний персонал спостерігав за прийомом їжі пацієнтами. Нововведення виявилося успішним. Додаткове харчування, надане геріатричним відділенням за програмою HIP QIP, забезпечило додаткові калорії, а також поліпшило моральний стан пацієнтів, що допомогло їм швидше відновитися. Рівень загальної смертності та смертності від переломів стегна в осіб похилого віку знизився з 11 до 5,5%. Крім того, додатковий прийом їжі дозволяє зменшити тривалість перебування цих пацієнтів у стаціонарі в середньому з 25 до 20 днів.
За матеріалами www.news-medical.net
Коментарі
Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим