Лікарям: проект наказу про професійний розвиток

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України оприлюднило проект наказу «Деякі питання безперервного професійного розвитку лікарів». Новий порядок поширюється на лікарів, що працюють за спеціальністю в медичних закладах усіх форм власності, регламентує роботу Цент­ральної атестаційної комісії, відомчих атестаційних комісій та атестаційних комісій при структурних підрозділах з питань охорони здоров’я обласних державних адміністрацій.

Проектом пропонується встановити, що облік балів за проходження безперервного професійного розвитку є рекомендованим у 2019 р. та обов’язковим з 1 січня 2020 р. Щорічна перевірка особистого освітнього портфоліо з балами розпочинається у 2021 р. Для лікарів, строк чергової атестації яких настає у 2019 р. та які навчалися на передатестаційному циклі у 2018 або 2019 р., нараховується 50 балів безперервного професійного розвитку.

Лікарям, строк чергової атестації яких настає:

  • у 2019 р. — для атестації необхідно подати щонайменше 50 балів безперервного професійного розвитку, отриманих у 2018 або 2019 р.;
  • у 2020 р. — для атестації необхідно подати щонайменше 50 балів безперервного професійного розвитку, отриманих у 2019 або 2020 р. і т.д.

За відвідування науково-практичної конференції, конгресу, симпозіуму нарахують 10 балiв, так само як i за використання навчальних онлайн-ресурсiв. А от навчання на симуляційних тренінгах або тренінгах з оволодіння практичними навичками, тематичних тренінгах принесе вже 20 балiв, аналогiчно — публiкацiя статтi у виданнi з iмпакт-фактором.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті