Уряд залучив Мінфін до верифікації інформації, що міститься в електронній системі охорони здоров’я

Постановою КМУ від 19.06.2019 р. № 526 Урядом внесено зміни до постанови від 25.04.2018 р. № 411 «Деякі питання електронної системи охорони здоров’я». Вони стосуються залучення Міністерства фінансів України (Мінфін) до проведення верифікації інформації в елект­ронній системі охорони здоров’я, яка здійснюється на підставі інформації, що міститься на Інформаційно-аналітичній платформі електронної верифікації та моніторингу.

Відповідно до Порядку адміністрування Інформаційно-аналітичної платформи елект­ронної верифікації та моніторингу, Інформаційно-аналітична платформа електрон­ної верифікації та моніторингу — це автоматизована система накопичення, обробки, аналізу інформації щодо призначення, нарахування та/або здійснення державних виплат.

Ця платформа включає автоматизовані засоби проведення аналізу, порівняння та встановлення відповідності даних, отриманих від суб’єктів надання інформації, щодо нарахування та/або здійснення державних виплат реципієнтам, автоматизовані засоби надання рекомендацій та автоматизовані засоби аналізу інформації щодо опрацювання таких рекомендацій органами, що здійснюють державні виплати.

Як зазначається в супровідній інформації до постанови № 526, необхідність залучення Мінфіну до верифікації даних в елект­ронній системі охорони здоров’я виникла у зв’язку з великим обсягом видатків, які спрямовуються на реалізацію програми медичних гарантій, зокрема, на надання первинної медичної допомоги (у 2019 р. передбачено видатки на ці цілі в обсязі 15,2 млрд грн.) та значну кількість осіб, які уклали декларації (станом на 29.05.2019 р. декларації з лікарями, що надають первинну медичну допомогу, уклало 27,73 млн осіб, що становить 65,45% населення України).

Прийняття змін до постанови дозволить підвищити ефективність використання бюд­жетних коштів шляхом проведення верифікації та моніторингу точності й достовірності інформації, що міститься в електронній системі охорони здоров’я.

Прес-служба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті