Правовий Альянс про ситуацію навколо ДЕЦ

16 липня цього року до приміщення ДЕЦ у супроводі співробітників СБУ прийшла слідча ДБР, яка повідомила пані Т. Думенко про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Суть підозри зведена до того, що ДЕЦ протягом тривалого часу орендував приміщення для розміщення працівників. У подальшому орендар почав вимагати різкого підвищення орендної плати із передплатою, що було неможливо для ДЕЦ. У зв’язку із цим Т. Думенко було прийнято рішення про розірвання даних договірних відносин. У подальшому на підставі документів, що мають ознаки підробки, орендар стягнув з ДЕЦ вартість оренди, штрафні санкції. За версією ДБР та Генеральної прокуратури України (ГПУ), Т. Думенко вчинила службову недбалість, яка полягала в тому, що з ДЕЦ стягнуто за рішеннями судів пеню, судовий збір, виконавчий збір.

18 липня 2019 р. відбулося судове засідання в Печерському районному суді м. Київ з розгляду клопотання про відсторонення пані Т. Думенко від керівництва ДЕЦ. Основ­ними аргументами сторони обвинувачення було те, що, знаходячись у подальшому на посаді, Т. Думенко зможе знищувати документи, вчиняти тиск на свідків, відмовлятися давати показання у справі. Разом із цим, мною як захисником пані Тетяни було звернено увагу суду на те, що жодних доказів ризиків, про які зазначає ГПУ, суду не надано, версія слідства базується в цілому на припущенні та на доказах, які отримані взагалі в іншому кримінальному провадженні. Окрім цього, під час допиту в якості свідка в.о. міністра МОЗ України пані Уляни Супрун, останньою було повідомлено про те, що МОЗ України знає про ситуацію з орендою, вважає дії Т. Думенко правильними, не вбачає будь-яких порушень з боку керівництва ДЕЦ, та категорично заперечує проти відсторонення пані Т. Думенко від займаної посади.

За наслідками розгляду клопотання, слідчим суддею Печерського райсуду м. Київ Г. Матійчук було відмовлено в задоволенні клопотання прокурора. Наразі ми очікуємо повний текст рішення слідчого судді, щоб зрозуміти, чим воно аргументовано, та готуємось до розгляду апеляційної скарги з боку ГПУ.

Тарас Безпалий,
асоційований партнер,
адвокат АО «Правовий Альянс»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті