«Доступні ліки»: результати моніторингу Держпродспоживслужби за І півріччя 2019 р.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі — Держ­продспоживслужба) інформує про результати проведеного моніторингу застосування державних регульованих цін у рамках урядової програми «Доступні ліки» за І півріччя 2019 р.

Територіальні підрозділи Держпродспоживслужби протягом звітного періоду здійснили аналіз понад 1,4 млн цін на лікарські засоби з питань дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення та провели 7,1 тис. моніторингів.

Так, відповідно до отриманих результатів у Київській, Львівській, Харківській, Луганській, Волинській, Кіровоградській, Одеській та Тернопільській областях встановлено факти реалізації суб’єктами господарювання лікарських засобів, ціни на які сформовано із завищенням граничного рівня торговельних (роздрібних) надбавок.

У Миколаївській, Волинській, Київській, Луганській, Львівській та Харківській областях суб’єктами господарювання лікарські засоби відпускалися із застосуванням завищеного рівня граничних постачальницько-збутових надбавок.

Головне управління Держпродспоживслужби надало рекомендації суб’єктам господарювання в усіх зазначених областях щодо приведення у відповідність з нормами чинного законодавства граничних рівнів торговельних та постачальницько-збутових надбавок.

За матеріалами consumer.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті