Уряд затвердив Положення про Міністерство цифрової трансформації

18 вересня під час чергового засідання Урядом затверджено Положення про Міністерство цифрової трансформації України, яке регламентує повноваження та сфери компетенції цього Міністерства. Текст документа наразі не оприлюднено.

Як зазначається на урядовому порталі, згідно з Положенням Міністерство відповідатиме за формування та реалізацію державної політики у сфері цифровізації, відкритих даних, національних електронних інформаційних ресурсів та інтероперабельності, впровадження електронних послуг, електронних довірчих послуг тощо. Також воно займатиметься розвитком цифрових навичок громадян.

«Цифровізація — пріоритет державної політики, саме тому для формування та реа­лізації стратегії було створено профільне міністерство. Ухвалене Положення дозволить нам у стислі терміни налагодити роботу Мінцифри», — наголосив віце-прем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Міністерство цифрової трансформації стає центральним засвідчувальним органом у сфері електронних довірчих послуг. Також до компетенції Міністерства відтепер належить розвиток широкосмугового доступу до інтернету, телекомунікаційних мереж та ІТ-індустрії.

За матеріалами www.kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті