Дмитро Дубілет хоче дослідити питання скасування деяких медичних довідок

28 жовтня 2019 р. на власній сторінці в соціальній мережі міністр Кабінету Міністрів України Дмит­ро Дубілет зазначив, що він хоче дослідити детальніше питання можливості скасування вимоги щодо надання зайвих медичних довідок.

Він пояснив, що, на його думку, в Україні є таке явище, як медичні довідки, які наша держава «вимагає у найнесподіваніших місцях». У якості прикладу він навів вимогу для державних службовців при прийнятті на роботу надати 2 медичні довідки — від психіат­ра та нарколога, а також довідку для відвіду­вання басейну. Тож він має ціль з’ясувати, наскільки виправдані ці вимоги, які, з одного боку, призводять до зайвої бюрократії, видатків і навантаження на медичних працівників, крім того, часто просто купуються, а з іншого, можливо, справляють позитивний вплив на здоров’я населення.

Д. Дубілет зауважив, що в західних країнах таких вимог зазвичай немає й це є аргументом на користь їх скасування. Тому звернувся до громадськості з проханням написати, у яких ситуаціях, на думку громадян, держава вимагає зайву медичну довідку. Пізніше він додав також, що стосовно довідки, необхідної для відвідування басейну, є ідея спробувати скасувати її, і більшість громадян це підтримують, однак дехто занепокоєний можливими негативними наслідками.

За матеріалами facebook.com/dubilet
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Ігор Н. 30.10.2019 1:21
Міністр кабінету міністрів - це якраз і є зайва бюрократія плюс невиправдані видатки з держбюджету.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті