Компанії STADA та Alvotech домовилися про стратегічну співпрацю у сфері розробки біосимілярів

7 листопада 2019 р. глобальна фармацевтична компанія STADA Arzneimittel AG та біофармацевтична компанія Alvotech повідомили про підписання угоди про ексклюзивне стратегічне партнерство з метою комерціалізації 7 біосимілярів на всіх ключових європейських ринках та окремих ринках за межами Європи. Початковий продуктовий портфель містить біосиміляри у процесі розробки, спрямовані на лікування аутоімунних, онкологічних та запальних захворювань, а також препарати офтальмологічного профілю для пацієнтів у всьому світі.

Відповідно до цієї угоди про партнерство, Alvotech буде нести відповідальність за розробку, реєстрацію та постачання біосимілярів у межах ЄС. STADA буде ексклюзивно комерціалізувати продукцію на більшості ключових європейських ринків. Оригінатори цих 7 біосимілярів наразі генерують об’єм глобальних продажів, що оцінюється на рівні 50 млрд дол. США. Угода включає авансовий платіж з наступними виплатами протягом наступних 4 років, що будуть залежати від досягнення певних цілей. Фінансові умови даної угоди не розголошуються.

Роберт Вессман (Robert Wessman), заснов­ник та голова Alvotech, додав: «Це важливий момент для біосимілярів. Це партнерство має ресурси та бачення для прискорення розробки та виведення на ринок нових біосимілярів для пацієнтів у Європі, які отримають кращий доступ до продукції, виробленої згідно з високими стандартами якості. Це ще одна важлива віха для Alvotech, що вінчає винятковий рік, протягом якого ми продовжуємо розширювати нашу мережу партнерів по всьому світу».

«Ми раді підписати угоду про партнерство зі STADA, яка є ідеальним комерційним партнером у Європі та поділяє наші цінності — покращувати якість життя пацієнтів у всьому світі», — додав Марк Левік (Mark Levick), генеральний директор компанії Alvotech.

Пітер Гольдшмідт (Peter Goldschmidt), генеральний директор STADA AG, відмітив: «Співпраця з Alvotech, з її досвідченою та пов­ністю відданою командою, — це чудова можливість прискорити розширення нашого продуктового портфеля біосимілярів та зміцнити наші ринкові позиції в цьому сегменті. Ми з нетерпінням чекаємо надання пацієнтам найсучасніших лікарських засобів та економічно ефективних альтернатив біопрепаратам».

Про Alvotech

Alvotech — це мультинаціональна біофармацевтична компанія, орієнтована на розробку та виробництво біосимілярів за високими стандартами якості, для глобального ринку. Компанія — експерт у галузі біотехнологій, що прагне стати світовим лідером у сфері біосимілярів, забезпечуючи виробництво економічно конкурентоспроможної продукції згідно з високими стандартами якості, а також надаючи послуги своїм партнерам та пацієнтам у всьому світі. Повністю інтегрований підхід компанії з високоякісними внутрішніми компетенціями по всьому ланцюжку створення доданої вартості продукції дозволяє прискорити розробку біосимілярів.

Початковий продуктовий портфель компанії Alvotech містить декілька кандидатів у біосиміляри на основі моноклональних антитіл та рекомбінантних білків, що призначені для лікування аутоімунних, онкологічних та запальних захворювань з метою поліпшення якості життя пацієнтів у всьому світі.

Про STADA Arzneimittel AG

Компанія STADA Arzneimittel AG знаходиться в місті Бад-Фільбель (Німеччина). Основна увага компанії фокусується на розвитку двох напрямків: генерики і безрецептурні препарати (ОТС). Продукція компанії представлена у 120 країнах. У 2018 фінансовому році скориговані обсяги продажу групи STADA AG досяг­ли 2330,8 млн євро, скоригований прибуток EBITDA — 503,5 млн євро. Станом на 31 грудня 2018 р. у STADA працювало 10 416 співробітників у всьому світі.

Про біосиміляри

З моменту впровадження у 1980 р. біопрепарати зробили революцію в лікуванні серйозних захворювань, таких як рак, цукровий діабет, ревматоїдний артрит, розсіяний склероз та захворювання очей. У найближчі роки багато з цих біопрепаратів втратять патентний захист — і до 2020 р. ліки з доходами від продажів понад 100 млрд дол. втратять патент. Біо­симіляри — це наступні версії біопрепаратів. Вони затверджуються країнами із суворою регуляторною системою на високорегульованих ринках (таких як ЄС, США, Японія, Китай, Канада та Австралія) на основі доведеної подібності біосиміляра до референтного біопрепарату. У той час як світовий ринок біосимілярів наразі перевищує 5 млрд дол., експерти галузі очікують, що до 2025 р. цей показник підвищиться до 30 млрд дол.

За матеріалами www.alvotech.com
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті