Novartis купує Medicines Company за 9,7 млрд дол. США

27 Листопада 2019 3:06 Поділитися

Novartis купує компанію Medicines Company за 9,7 млрд дол. США, що дозволить додати до її продуктового портфелю інклізиран, кандидат у препарати на завершальному етапі розробки, призначений для зниження рівня холестерину. Таким чином, компанія Novartis виплатить по 85 дол. США за 1 акцію компанії Medicines Company. Це приблизно на 41% більше ніж середня ціна акцій компанії за 30 днів до 22 листопада 2019 р., яка становила 60,33 дол. США, та приблизно на 24% більше вартості акцій компанії Medicines Company на момент закриття торгів 22 листопада 2019 р. Угода була одноголосно схвалена радами директорів обох компаній.

Нещодавно Medicines Company опублікувала результати клінічних досліджень інклізирану III фази (ORION-9, 10 та 11), у яких брали участь понад 3600 пацієнтів. У всіх 3 дослідженнях інклізиран продемонстрував потужне і довготривале зниження рівня холестерину в складі ліпопротеїнів низької щільності за сприятливого профілю безпеки та доброї переносимості. Крім того, інклізиран можна приймати всього двічі на рік, що дозволяє вводити його під час звичайних візитів пацієнтів до лікаря, що, імовірно, сприятиме покращенню прихильності пацієнтів та, відповідно, покращенню контроля рівня холестерину в складі ліпопротеїнів низької щільності. Medicines Company розраховує подати заявку на затвердження кандидата в препарати в США у IV кв. 2019 р. та в ЄС в І кв. 2020 р.

Інклізиран – це терапія, яка може радикально змінити підходи до лікування атеросклерозу та сімейної гіперхолестеринемії. Оскільки десятки мільйонів пацієнтів мають високий ризик серцево-судинних подій у зв’язку з підвищеним рівнем холестерину в складі ЛПНЩ, інклізиран може суттєво сприяти покращенню результатів терапії пацієнтів та допомогти системам охорони здоров’я боротися з провідною глобальною причиною смертності.

За матеріалами www.novartis.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті