ДПС запустила тестування сервісу програмних РРО

Державна податкова служба (ДПС) України запустила тестування програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО). Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Програмні РРО «пРРОсто» — це безкоштовний сервіс від ДПС. Записатися на бета-тест можливо вже з 1 січня поточного року. Учасники отримають запрошення на тестування з 9 січня 2020 р. Додаток буде доступним для тестування на всіх смартфонах і планшетах із операційними системами Android та iOS.

Після тестування та врахування побажань від користувачів додаток буде вдосконалюватися для подальшого використання.

Як працюватиме програмне РРО «пРРОсто»?

«пРРОсто» взаємодіє через інтернет із сервером ДПС через відкритий програмний інтерфейс і виконує такі функції: формування, підпис, відправлення та видача чеків встановленого формату, відкриття та закриття зміни, перегляд даних та інші.

Довідково

Забезпечення розробки програмного рішення для програмних РРО та можливості його тестування здійснюється ДПС України на виконання Указу Президента України від 8 листопада 2019 р. № 837/2019.

Запропоноване програмне РРО не є ексклюзивним, наявність відкритого програмного інтерфейсу (Application Programming Interface — API) дозволить розробникам програмного забезпечення пропонувати для підприємців та застосовувати для власних потреб альтернативні розробки.

Розробка не потребує сертифікації, технічної експертизи, включення до Державного реєстру моделей — достатньо виконувати вимоги законодавства, формувати, підписувати та реєструвати чеки у встановленому форматі й надавати їх покупцям товарів та отримувачам послуг, у тому числі в елект­ронному форматі.

За матеріалами kmu.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*