Eli Lilly оголосила про придбання біофармацевтичної компанії Dermira

11 Січня 2020 2:04 Поділитися

Eli Lilly та Dermira оголосили про укладання угоди, згідно з якою Eli Lilly придбає біофармацевтичну компанію Dermira за 18,75 дол. США за акцію, або близько 1,1 млрд дол. Dermira займається розробкою нових методів терапії хронічних захворювань шкіри.

Придбання розширить імунологічний продуктовий портфель Eli Lilly завдяки додаванню лебрикизумабу, нового досліджуваного моноклонального антитіла, призначеного для зв’язування IL-13 з високою спорідненістю, що наразі вивчається в ході програми клінічних досліджень ІІІ фази при лікуванні атопічного дерматиту середнього та тяжкого ступеня у пацієнтів підліткового та дорослого віку (віком від 12 років і старше). У грудні 2019 р. лебрикизумаб отримав статус швидкого розгляду Fast Track від Управління по контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration – FDA). Придбання компанії Dermira також розширить продуктовий портфель Eli Lilly дерматологічними засобами, що маркетуються, зокрема додаванням медичних серветок QBREXZA® (глікопіроній), що затверджені FDA для місцевого лікування первинного пахвового гіпергідрозу (неконтрольоване надмірне потовиділення під пахвами).

«Особи з атопічним дерматитом середнього та тяжкого ступеня мають значні незадовільні потреби у лікуванні. Ми натхненні тим, що лебрикизумаб може допомогти цим пацієнтам, – зазначив Патрік Джонсон (Patrik Jonsson), старший віце-президент Eli Lilly та президент Lilly Bio-Medicines. – Придбання компанії Dermira відповідає стратегії Eli Lilly щодо розширення власних внутрішніх досліджень шляхом придбання активів на етапі клінічної фази досліджень у наших основних терапевтичних напрямках та використання нашого досвіду розвитку та комерційної інфраструктури для доставки нових ліків до пацієнтів. Це придбання дає можливість отримати багатообіцяючу імунологічну терапію атопічного дерматиту, що наразі проходить ІІІ фазу клінічних досліджень, а також додати вже схвалений дерматологічний засіб для боротьби із первинним пахвовим гіпергідрозом. Ми сподіваємося на завершення придбання та продовження чудової роботи компанії Dermira».

«З моменту заснування компанії Dermira ми зосереджувалися на використанні фундаментальних наукових підходів у дерматології з метою пошуку нових способів лікування деяких найпоширеніших шкірних захворювань, які уражують мільйони людей щороку, – повідомив Том Вігганс (Tom Wiggans), голова та головний виконавчий директор Dermira. – Ми раді, що Eli Lilly визнала прогрес, якого ми досягли, та перспективи лебрикизумабу та QBREXZA. Ми поділяємо з Eli Lilly спільний інтерес допомагати пацієнтам через розробку інноваційних методів лікування та віримо, що пацієнти та медики отримають користь від ресурсів Eli Lilly, завдяки яким ми можемо максимально розкрити потенціал наших програм. Ми також вважаємо, що ця угода є в інтересах Dermira та наших акціонерів і підтверджує відданість та базові цінності, встановлені талановитими працівниками Dermira у момент її заснування майже 10 років тому».

Відповідно до умов угоди Eli Lilly розпочне тендерну пропозицію на придбання всіх непогашених акцій компанії Dermira за ціною придбання 18,75 дол. за акцію, що загалом становитиме близько 1,1 млрд дол. Угода, як очікується, завершиться до кінця І кв. 2020 р., включаючи отримання необхідних регуляторних схвалень та проведення тендеру для більшості непогашених акцій загального фонду Dermira.

Запропонована ціна, за якою Eli Lilly планує викупити акції Dermira, приблизно на 86% перевищує ринкову вартість розрахованої як середньозважена ціна акцій Dermira (протягом 60 днів до 9 січня 2020 р.). Рада директорів Dermira одноголосно рекомендує акціонерам Dermira продавати свої акції в рамках тендерної пропозиції.

За матеріалами www.lilly.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті