Природна підтримка імунітету та зміцнення захисного бар’єру слизової оболонки носа

20 Березня 2020 10:05 Поділитися
Наша імунна система впродовж тривалого періоду холодів витримує неабияке навантаження. Багатьом за осінні та зимові місяці декілька разів довелося стати жертвою застуди або грипу. Тому не дивно, що перші весняні дні наша імунна система зустрічає вкрай виснаженою. При цьому вірогідність захворіти гострими респіраторними вірусними інфекціями залишається надзвичайно високою. Тож доцільно саме в цей період попіклуватися про своє здоров’я та підтримати сили імунної системи. Чудово, якщо це буде засіб на основі екстрактів цілющих рослин, який буде дозволено до споживання найвразливішим категоріям населення — дітям, вагітним, пацієнтам з цукровим діабетом та особам з непереносимістю глютену. Саме таким засобом є дієтична добавка ТЕНОРОС.

Дієтична добавка ТЕНОРОС у зручній формі пастилок для розсмоктування австрійської компанії Pharmaselect містить екстракт гречки, багатий флавоноїдами, та цинк. Ці біологічно активні речовини здатні сприятливо впливати на стан імунної системи та підтримувати захисні функції слизової оболонки порожнини носа — головних воріт на шляху інфекційних захворювань, таких як застуда та грип.

Флавоноїди гречки: зменшують вираженість симптомів нежитю

Доведено, що екстракти гречки виявляють антиоксидантну та протизапальну активність, знижуючи рівень медіаторів запалення, таких як фактор некрозу пухлини-α (TNF-α), інтерлейкін-6 та індукційна синтаза оксиду азоту (iNOS). Крім того, застосування екстрактів гречки приводить до зменшення продукції оксиду азоту (NO) (Karki R. et al., 2013; Lee M.S. et al., 2017). TNF-α знижує противірусну активність неспецифічних систем захисту організму від інфекцій, зокрема інгібує продукцію інтерферону-α (Berg K. et al., 2004). Тож зниження рівня TNF-α покликано покращити роботу неспецифічних механізмів імунітету у боротьбі з вірусною інфекцією.

Флавоноїди, зокрема троксерутин, що міститься в екстракті гречки, має протинабрякові властивості та здатність покращувати проникність капілярів, що актуально при нежитю (Turner R.B. et al., 2004). Так, згідно з результатами плацебо-контрольованого клінічного дослідження було доведено, що троксерутин у комбінації з цинком дозволяє суттєво зменшити вираженість симптомів застуди. Особливо покращення було помітне щодо нежитю (ринореї) — на 58% на третій день прийому. У групі, що отримувала троксерутин та цинк, вираженість симптомів була статистично достовірно нижчою за групу плацебо майже на 30%. Крім того, показано, що флавоноїди зменшують вираженість симптомів алергічного риніту (Castell M. et al., 2014).

Цинк: покращення захисту слизової оболонки носа на шляху вірусів

Відомо, що віруси вражають слизову оболонку носа, потрапляючи у клітини епітелію слизової оболонки порожнини носа та приєднуючись до рецептора внутрішньоклітинної адгезії молекули-1 (ICAM-1), що й викликає більшість випадків застуди (Hulisz D., 2004). Цинк також має спорідненість до рецептора ICAM-1, завдяки чому виявляє противірусні властивості, блокуючи місце зв’язування вірусу та таким чином не дозволяючи йому проникати у клітини. Згідно із результатами досліджень цинк ефективно та статистично достовірно скорочує тривалість застуди при застосуванні протягом 24 год після появи симптомів.

Таким чином, екстракт гречки та цинк, що містяться у пастилках ТЕНОРОС, мають протизапальні, антиоксидантні та противірусні властивості, що дозволяє посилити захисний бар’єр на шляху вірусів, а також зменшити вираженість симптомів та скоротити тривалість застуди. Тож пастилки ТЕНОРОС доцільно вживати з метою створення оптимальних дієтологічних умов для підтримки нормального функціонування імунної системи та захисту носової порожнини в період сезонних захворювань, у тому числі при перших ознаках застуди, чханні, закладеному носі чи нежитю, у тому числі алергічному риніті. ТЕНОРОС рекомендовано дітям віком від 4 років, дорослим, у тому числі вагітним, пацієнтам з цукровим діабетом та особам з непереносимістю глютену.

Пастилки ТЕНОРОС: природний захист від вірусів!

Офіційний дистриб’ютор ТЕНОРОС — компанія «Оптіма-Фарм».

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Останні новини та статті