Влив COVID-19 на дітей: життєво важливий аспект для уповільнення пандемії

24 Березня 2020 12:22 Поділитися

Незважаючи на те що досі COVID-19 значною мірою «щадив» дітей, дослідники попереджають, що дуже важливо зрозуміти, як саме вірус впливає на малечу. Дана інформація допоможе точно змоделювати розвиток пандемії, обмежити поширення захворювання і забезпечити необхідні умови для того, щоб найменші пацієнти отримували необхідну їм допомогу.

Своїми побоюваннями з цього приводу поділилися вчені Стівен Л. Зейхнер (Steven L. Zeichner) і Андреа Т. Круз (Andrea T. Cruz), які написали в журналі «Pediatrics» коментар до нової статті, у якій йдеться про те, що лише невелика частка заражених дітей тяжко переносять захворювання. До групи найбільшого ризику входять немовлята і діти дошкільного віку.

«Багато інфекційних захворювань уражують дітей не за таким самим механізмом, як дорослих. Ця закономірність, імовірно, справедлива і для COVID-19. Розуміння цих відмінностей може відкрити для нас важливу інформацію, що допоможе у боротьбі з пандемією», — пишуть вчені.

Оцінка ризиків COVID-19

Дослідники відзначають, що є підгрупи дітей, які більш схильні до ризику ускладнень COVID-19. Йдеться про немовлят, дітей з ослабленим імунітетом або з іншими проблемами зі здоров’ям легень.

Однак близько двох третин випадків дитячого коронавірусу пов’язані з наявністю й інших вірусних інфекцій, що ускладнює оцінку істинного впливу COVID-19 на дітей.

Хоча багато аспектів залишаються невідомими, дослідники попереджають, що діти можуть відігравати «головну роль» у передачі COVID-19. Наприклад, вчені посилаються на дослідження, у якому було встановлено, що вірус залишається в дитячому калі протягом декількох тижнів після встановлення діагнозу. Дослідники відзначають, що цей аспект у поєднанні з іншими шляхами передачі інфекції, такими як виділення з носа, може стати серйозною проблемою для шкіл, дитячих садків та багатьох сімей.

«Оскільки у багатьох дітей, що інфіковані COVID-19, відмічають слабкі симптоми або взагалі жодних симптомів, важливо дотримуватися всіх заходів, що рекомендовані органами охорони здоров’я для мінімізації передачі інфекції від дітей іншим людям. У межах родини в групі ризику знаходяться бабусі, дідусі або родичі з хронічними захворюваннями. Крім того, дослідження причин, за якими інфекція уражує дітей не так, як дорослих, може допомогти в розробці лікування і профілактики COVID-19», — стверджують вчені.

За матеріалами www.worldpharmanews.com

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті