COVID-19: Американська кардіологічна асоціація випустила нову настанову з гіпертензії

03 Квітня 2020 11:20 Поділитися

Американська кардіологічна асоціація (American Heart Association — AHA) випустила нову настанову для пацієнтів з гіпертензією під час спалаху COVID-19.

У настанові AHA під назвою «Що потрібно знати людям з високим артеріальним тиском про COVID-19», наголошується, що особи з підвищеним артеріальним тиском можуть стикнутися з підвищенням ризику розвитку серйозних ускладнень, якщо вони заражені коронавірусом. Дані про спалах коронавірусу в Ухані, Китай, свідчать про 10,5% смертність серед пацієнтів з COVID-19, які додатково мали серцево-судинні захворювання, 7,3% для осіб з цукровим діабетом, 6,3% — із захворюваннями дихальних шляхів , 6% — з високим артеріальним тиском і 5,6% — з онкологічною патологією.

У рекомендації AHA повторюються попередні заяви про те, що пацієнтам не слід припиняти прийом призначених інгібіторів ангіотензинперетворювального ферменту або блокаторів ангіотензинових рецепторів при гіпертензії, серцевій недостатності або захворюваннях серця.

«Ці препарати не підвищують ризик зараження COVID-19. Вони життєво важливі для підтримки рівня артеріального тиску, що необхідно для зниження ризику розвитку серцевого нападу, інсульту і погіршення перебігу серцевих захворювань», — йдеться в настанові.

У документі також зазначено, що особи, які приймають лікарські засоби для підтримки психічного здоров’я, кортикостероїди, протизаплідні препарати, імунодепресанти та деякі протиракові препарати, повинні моніторувати рівень свого артеріального тиску, щоб переконатися, що він знаходиться під контролем.

Для контролю за рівнем артеріального тиску експерти, крім іншого, рекомендують обмежувати вживання алкоголю і кофеїну.

«Вживання кофеїну повинно бути обмежено 3 чашками кави на день. Пацієнти з високим артеріальним тиском повинні зовсім уникати вживання кофеїну. Деякі трав’яні добавки, такі як солодка, також можуть підвищувати артеріальний тиск», — зазначено в настанові.

За матеріалами www.medscape.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті