Стратегічне партнерство Amgen і Adaptive Biotechnologies: спільна розробка методу профілактики або лікування COVID-19

03 Квітня 2020 2:29 Поділитися

2 квітня 2020 р. компанії Amgen і Adaptive Biotechnologies оголосили про співпрацю, спрямовану на допомогу в боротьбі з пандемією COVID-19.

Для створення потенційного методу профілактики або лікування COVID-19 компанії Amgen і Adaptive Biotechnologies об’єднають свої зусилля у виявленні й розробці повністю людських нейтралізуючих антитіл, спрямованих на вірус SARS-CoV-2.

Компанія Amgen має значний досвід у галузі імунології та розробки нових методів лікування антитілами. У свою чергу, Adaptive Biotechnologies надає для спільної роботи власну платформу імунотерапії, яка використовується для ідентифікації антитіл, що нейтралізують вірус.

З огляду на швидко зростаючу поширеність COVID-19 у всьому світі, компанії почнуть роботу негайно. Фінансові деталі й умови співпраці будуть доопрацьовуватися протягом найближчого часу.

Нейтралізуючі антитіла захищають здорові клітини, порушуючи біологічну функцію інвазивного вірусу. Дані антитіла можуть використовуватися для лікування тих, хто наразі бореться з COVID-19, а також можуть бути призначені особам з підвищеним ризиком зараження SARS-CoV-2, наприклад, працівникам охорони здоров’я.

«Наш багатий досвід співпраці з Adaptive Biotechnologies дає нам можливість негайно мобілізувати наші об’єднані ресурси, щоб допомогти в боротьбі з пандемією COVID-19», — зазначив Роберт А. Бредвей (Robert A. Bradway), головний виконавчий директор компанії Amgen.

Adaptive Biotechnologies розширить свою платформу імунотерапії, що дозволить ідентифікувати десятки тисяч антитіл, отриманих від пацієнтів, які перехворіли на COVID-19. Далі з цих антитіл будуть відібрані ті, які мають здатність нейтралізувати SARS-CoV-2.

Потім, використовуючи отримані нейтралізуючі антитіла, Amgen задіє свої можливості з розробки нових лікарських засобів.

«Ми надзвичайно зацікавлені в тому, щоб об’єднати зусилля з нашим надійним партнером Amgen для подолання цієї глобальної кризи в галузі охорони здоров’я», — підкреслив Чад Робінс (Chad Robins), генеральний директор і співзасновник Adaptive Biotechnologies.

За матеріалами www.worldpharmanews.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті