Протипаразитарний засіб виявився ефективним in vitro проти COVID-19

07 Квітня 2020 2:58 Поділитися

Команда австралійських дослідників з Університету Монаш (Monash University), Австралія, встановила, що препарат івермектину здатен зупинити зростання вірусу SARS-CoV-2 в клітинній культурі протягом 48 год. Результати дослідження опубліковані у виданні «Antiviral Research».

Івермектин — антипаразитарний препарат, схвалений Управлінням з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA), який використовується для боротьби з вірусами, включаючи ВІЛ, грип і вірус Зіка.

У боротьбі з SARS-CoV-2 івермектин демонструє багатообіцяючі результати. Однак важливо зазначити, що дослідження проводилося тільки in vitro, тобто поза живими організмами.

«Івермектин широко використовується і розглядається як безпечний препарат. Наразі нам необхідно з’ясувати, чи буде безпечною для людей доза івермектину, яка ефективна для подолання SARS-CoV-2», — зазначила доктор Кайлі Вагстафф (Kylie Wagstaff), яка очолює дослідження.

За словами доктора К. Вагстафф, застосування івермектину для боротьби з COVID-19 буде залежати від результатів подальших доклінічних і клінічних досліджень, при цьому терміново потрібне фінансування для продовження роботи.

За матеріалами www.worldpharmanews.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті