Столиця закупила препаратів для медичних закладів, де лікують хворих на коронавірус, на 101 млн грн — Віталій Кличко

23 Квітня 2020 9:26 Поділитися

Мер Києва Віталій Кличко під час онлайн-пресконференції, яка пройшла 22 квітня, повідомив, що міська влада закупила ліків, які застосовують для надання медичної допомоги хворим на COVID-19, на суму 101 млн грн. Про це йдеться на сайті Київської міської державної адміністрації (КМДА).

«Департамент охорони здоров’я за кошти резервного фонду бюджету столиці закупив ліки, які застосовують для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Йдеться про 17 найменувань медичних препаратів, це антибіотики, противірусні та протизапальні препарати, інші медикаменти. На їх закупівлю місто виділило 101 млн грн. І доставка ліків уже розпочалася у визначені опорні лікарні для прийому хворих на коронавірус», — зазначив мер Києва.

Він зауважив, що це суттєва допомога і додатковий ресурс для столичних лікарень, адже закупівля лікарських засобів з 1 квітня — з початку другої хвилі медичної реформи — відбувається безпосередньо медичними закладами за кошти Національної служби здоров’я, і цих грошей не вистачає.

Також В. Кличко зазначив, що влада столиці розробила першочергові кроки з послаблення обмежень, які здійснюватимуть поступово і з урахуванням розвитку ситуації.

«Щодо плану міста. Як я говорив, ми розробили першочергові кроки послаблення обмежень. Це відбуватиметься поступово і з огляду на розвиток ситуації. Ми вивчаємо досвід європейських країн, де відкривають спочатку невеликі магазини, поволі знімають обмеження на доступ до публічних закладів та місць, на роботу громадського транспорту. Пом’якшення, ще раз підкреслю, залежатимуть від динаміки захворюваності. Якщо в нас продовжить зростати кількість хворих — карантин триватиме», — зазначив В. Кличко.

За матеріалами kyivcity.gov.ua,
фото із сайту КМДА
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті